FIT Boys jeugd presteert uitstekend

4 april 2015
de Webmaster

(foto’s: Willeke de Boer en Maurits Beuling)

Zaterdag bij een heerlijk zonnetje en een koude wind diverse jeugdwedstrijden bekeken. FIT Boys staat vooral voor het verenigen van mensen, gezelligheid, een leuke vereniging zijn (in 2014 na een verkiezing zelfs de leukste vereniging van Midden-Drenthe (LEES HIER HET NIEUWSBERICHT)) en een veilige haven bieden voor iedereen die het voetbalspelletje zo graag wil spelen. Bij FIT Boys doet iedereen er toe en vormen we samen de vereniging. Daarom is onze slogan ook: ‘FIT Boys dat zijn WIJ!’. Maar als je vooral jeugdspelers in een veilige omgeving onder prima omstandigheden en maximaal gefaciliteerd (o.a. gediplomeerde trainers) laat voetballen, dan ontstaat er vanzelf talentontwikkeling. En soms loopt er een al zeer getalenteerde speler binnen en die kan FIT Boys dan, met de juist begeleiding, op weg helpen naar een BVO of de KNVB. Geen doel op zich, maar soms wel het logische gevolg van de ‘1 + 1 = 2’. Talent + Begeleiding/training = Talentontwikkeling. Eigenlijk wat elke amateurvoetbalvereniging op elk niveau nastreeft. We doen dus niets bijzonders bij FIT Boys, we zijn gewoon onszelf en dat blijkt te werken.

Een mooi voorbeeld van deze talentonwikkeling is de FIT Boys E1. Zij zijn in De Bengels (4-5 jaar) begonnen en wat een ontwikkeling hebben deze spelers doorgemaakt. FIT Boys E1 speelde thuis een inhaalwedstrijd tegen Rolder Boys E1. Bij winst zou het gat tussen FIT Boys (nummer 1) en Rolder Boys (nummer 2) 6 punten worden. Het werd met name de eerste helft een galavoorstelling. Aanvallen over de vleugels (geen trechter-voetbal), één keer raken, verzorgde opbouw van achteruit en op de juiste momenten de speler op het middenveld en in de aanval aanspelen. Een genot om naar te kijken. Bij rust was het 3 – 1 en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Johan Boer stond er een 4 – 2 winst op het scorebord. Rolder Boys E1 is natuurlijk ook een heel goed team, maar als FIT Boys E1 alle aanvallen in doelpunten had omgezet had het met ruimere cijfers gewonnen.

Op deze zaterdagochtend kwamen alle overige jeugdteams ook weer in de baan. De balans met buurman vv Beilen was drie keer gelijk en één keer winst. Beilen A2 en FIT Boys A1 (deels bestaand uit B-junioren) hielden het op 2 – 2 net zoals FIT Boys F3 tegen Beilen F2 en FIT Boys B2 en Beilen B3. Alleen FIT Boys E3 won met 2 – 3 van Beilen E2.

FIT Boys B1 speelde als nummer 1 thuis tegen nummer 2 Dwingeloo B1. Leroy de Bruijn was de grote man. Hij scoorde en met de voet en met het hoofd en was dus matchwinner (2 – 1 winst).

FIT Boys MA1 heeft het heel lastig in de Hoofdklasse. Tegen De Held MA2 had het weinig tot niets in te brengen. Over het hele veld was de tegenstander beter, sneller en technisch vaardiger. Bij rust was het al 0 – 7 en na 90 minuten was de stand 0 – 10. Met 2 D-pupillen en 3 C-junioren en een aantal B-junioren is MA1 misschien wat te licht voor de MA-Hoofdklasse.