FIT Boys jeugd speelt aantrekkelijk voetbal

7 oktober 2017
de Webmaster

Op deze natte zaterdagochtend 7 oktober kwamen diverse FIT Boys-jeugdelftallen in actie. De gedegen FIT Boys-jeugdopleiding werpt zijn vruchten af. Er wordt herkenbaar gevoetbald, aanvallend combinatievoetbal, over de vleugels en bij een achterstand wordt er 1-op-1 gespeeld voor een beter resultaat.

FIT Boys JO19-1 onder leiding van inval coach Wout Flokstra en invalgrensrechter Gert Pronk pakte uit bij VKW JO19-1 een 0 – 3 overwinning. De ploeg had niet het meeste balbezit, maar was wel het meest effectief. FIT Boys JO17-1 ging achterin 1-op-1 spelen bij een 0 – 1 achterstand tegen HHCombi JO17-1. Het kreeg grote kansen op de 1 – 1, maar vlak voor tijd viel de 0 – 2. Alles proberen bij 0 – 1 achter om 1 – 1 te maken en 0 – 2 te verliezen is altijd beter dan bij 0 –  1 de deur achterin dichthouden. Een goede spelopvatting.

FIT Boys JO13-3 speelde thuis tegen ST Weerdinge/Valther Boys JO13-1. Bij rust stond het 3 – 1 ondanks dat de tegenstanders een kop (of twee) groter waren. Beide meisjes in dit team, Isis Bronswijk en Lilian Groenink, voetballen heel erg leuk mee met de jongens. In de 2e helft kwamen er vele kansen om de score uit te bouwen. In plaats daarvan vielen de doelpunten aan de andere kant, 3 totaal. En zo verloor de ploeg toch wel verrassend met 3 – 4. Had meer ingezeten. FIT Boys JO11-1 won met 3 – 1 van Borger JO11-1. Ook hier leuk aanvallend spel, met ook één meisje, Maud Kamps, die niet onderdoet voor de rest. Prima prestatie met bij vlagen goed voetbal.

FIT Boys JO15-1 speelde thuis op het hoofdveld tegen buurman Beilen JO15-1. De ziekenboeg blijft vol. Bart Janssens is toegetreden tot de ziekenboeg met een spierscheuring in het bovenbeen. Giel Stahlmecke vergezeld hem (dubbele beenbreuk) en Roy Woltinge verliet de ziekenboeg met zijn scheurtje in het bot van de onderarms en voetbalde mee met een brace. Er werd nog een speler geleend die al een volle wedstrijd gespeeld had, want ook Mike Jonink was niet fit. Hoewel de ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren en beide prima voetbal op de mat legden, was Beilen effectiever en strafte foutjes achterin bij FIT Boys genadeloos af. Zo verloor FIT Boys JO15-1 met 1 – 3, maar wat zit er een potentie in dit elftal. Met iedereen weer fit gaat dit team, met daarin Danitsja van der Werf als talentvol meisje O15, nog veel van zich laten horen.

Al met al een aardig succesvolle FIT Boys jeugdvoetbalochtend (en middag) waarin de toeschouwers heel veel goede dingen hebben gezien, naast het vele plezier dat deze talentvolle kids aan het voetbalspelletje beleven.