FIT Boys-jeugd speelt bekerwedstrijden

23 augustus 2014

Zaterdag 23 augustus speelden diverse jeugdteams hun eerste bekerwedstrijd. Thuis kwamen om 09:00 uur FIT Boys F2, E2 en MA1 in actie. F2 speelde een prima pot en won met 10 – 4. F2 stond bij rust met 1 – 0 voor, maar won uiteindelijk met 5 – 1. MA1 trof een sterke tegenstander in DZOH MA1 en verloor uiteindelijk enigszins geflatteerd met 2 – 6. FIT Boys B1 ging op bezoek bij Wijster B1 en won met 1 – 4. FIT Boys C1 en D2 verloren dik van respectievelijk SVBO C1 en Beilen D2 (12 – 0 en 1 – 10). FIT Boys A1 won uit bij Stanfries A1 met 1 – 3 en D1 ging op bezoek bij VKW D1.

FIT Boys D1 laat kansen liggen en verliest van VKW D1 (5 – 3).

De jongens en 3 meiden van trainer Gerard Wubs en leider Jan Jonink gingen op bezoek in Westerbork bij het sterke VKW D1. Deze deels 1e jaars ploeg liet bij vlagen zien uitstekend voetbal te kunnen spelen. Door wat foutjes achterin kwam VKW D1 wat goedkoop aan 2 doelpunten. Daar tegenover kreeg FIT Boys D1 meerdere goede kansen om te scoren, maar scoorde het slechts 1 maal. Een groot deel van de 1e helft zette FIT Boys VKW goed vast op eigen helft en kon VKW zich slechts beperken tot counteren. De 2e helft begon FIT Boys D1 slap en ongeïnspireerd en VKW D1 kreeg alle kans om de score uit te bouwen en deed dit ook. In het verloop van de 2e helft trok FIT Boys D1 het initiatief weer naar zich toe en scoorde het nog 2 maal, 1 maal na een prima combinatie. VKW D1 scoorde nog 3 maal, 2 maal uit buitenspel, en won zo met 5 – 3. Het spel van FIT Boys D1 kenmerkte zich door fris en aanvallend voetbal, een genot om naar te kijken. Dat belooft wat voor de naderende competitie.