FIT Boys jeugdteams gaan weer zaalvoetballen

27 november 2017
de Webmaster

Er zijn drie toernooien waaraan de FIT Boys jeugdteams meedoen. De KNVB organiseert het Kerstzaalvoetbaltoernooi en de Jeugdzaalvoetbalcompetitie. In Wijster zal weer de Champions League worden georganiseerd. FIT Boys schrijft meestal de standaardteams (de 1e teams van elke leeftijdscategorie) in bij het KNVB toernooi/de KNVB competitie, al kan hier van worden afgeweken. De overige teams spelen in Wijster zaalvoetbal.

KNVB Kerstzaalvoetbaltoernooi
Tijdens de kerstvakantie wordt ook dit jaar weer een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd voor de jeugd. De poulewedstrijden vinden plaats in de periode woensdag 27 december t/m 30 december 2017 en van dinsdag 2 januari 2018 t/m donderdag 4 januari 2018. De finaledag is op zaterdag 6 januari 2018 in Franeker.

Teams uit de volgende categorieën kunnen zich opgeven:

  • MO19, MO17 en MO15-teams
  • JO19, JO17 en JO15-teams
  • JO13-teams die spelen in de 3e divisie, hoofdklasse of 1e klasse

KNVB Jeugdzaalvoetbalcompetitie
Ook dit jaar wordt tijdens de winterstop van het veldvoetbal weer een jeugdzaalvoetbalcompetitie georganiseerd. De wedstrijden voor deze competitie zijn vastgesteld op de zaterdagen in de periode 16 december 2017 tot en met 3 februari 2018 (met uitzondering van 30 december) waarbij kan worden uitgeweken naar zaterdag 24 februari 2018.

Teams uit de volgende categorieën kunnen zich opgeven:

  • MO13 en MO11-teams
  • JO13-teams die spelen in de 2e klasse t/m de 4e klasse
  • JO11-teams
  • JO10-teams
  • JO9-teams
  • JO8-teams

Champions League Zaaltoernooi Wijster
In de maanden december, januari en februari organiseert vv Wijster weer het Champions League Zaaltoernooi. FIT Boys doet aan dit toernooi mee met de niet-standaard teams. Alle FIT Boys teams krijgen een naam van een club uit Nederland of uit één van de Europese competities. In pouls van 4 – 6 teams strijden zij om de eer en het kampioenschap. Over het algemeen kunnen de FIT Boys jeugdspelers goed uit de voeten in de zaal en elk jaar kan de Jeugdcommissie weer heel wat kampioenen begroeten.

Tijdens de winterstop is dit een heel goed alternatief voor de FIT Boys jeugd. Er wordt 6-tegen-6 of 5-tegen-5 gespeeld, dus elke speler doet actief mee en heeft veel balcontacten. Het zaalvoetballen vraagt ander inzicht en techniek en voor de ontwikkeling van jeugdspelers is dit meer dan goed.