FIT Boys kan Vitesse’63 één helft bijbenen

13 januari 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging in de woonplaats van assistent-trainer Frens Waninge op bezoek bij 3e klasser Vitesse’63. Een weerzien voor de trainer en diverse spelers met een gezellige en gemoedelijk dorpsclub die de zaakjes prima op orde heeft. Vitesse’63 staat gewoon keurig 5e in een sterke 3e klasse D, want in het zaterdagvoetbal is het niveau behoorlijk omhoog gegaan door het overstappen van vele zondagclubs naar de zaterdag. De 3e klasse is tegenwoordig 2e klasse waardig en de 4e klasse is in de top gewoon 3e klasse waardig. In de wedstrijd was ook wel te zien dat Vitesse’63 de hoogst spelende ploeg is. Zij hadden het meeste balbezit en drongen FIT Boys ver terug. De ploeg van trainer/coach Pim Donker kreeg ook zeker kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Naarmate de 1e helft vorderde had FIT Boys het steeds beter staan en door te weinig diepgang aan Vitesse-zijde was er sprake van meer gelijkwaardigheid en kreeg FIT Boys ook kansen. Matthijs Bonnen zag zijn stift vanaf ruim 30 meter net overgaan en Johan Vriesema kon nog doorlopen alleen af op een verdediger maar schoot en naast. Even later gaf Giel Stahlmecke de perfecte steekbal op spits Marrin Strijker en hij kon alleen af op de Vitesse-keeper en maakte geen fout en scoorde (18e minuut, 0 – 1). Ook Vitesse63 kreeg één uitgesproken kans om te scoren. De spits nam de bal uitstekend aan op de borst, maar schoot net naast. Rust.

De tweede helft wisselde FIT Boys door ook gedurende de 2e helft. In de 1e fase van de 2e helft zette Vitesse’63 volop druk en doordat FIT Boys iets verder naar voren speelde, kreeg Vitesse meer ruimte voor diepgang. En met de rappe spitsen werd die ruimte ook benut. In no time tilde Vitesse de score naar 3 – 1. FIT Boys kon er spaarzaam uitkomen en was dan ook direct gevaarlijk. Bij één kans gaf de rappe Marrin vanaf rechts een prima voorzet. Spits Roan Koster miste nog en Matthijs Bonnen kreeg de bal. Met iets meer precisie had hij de 3 – 2 kunnen maken maar hij schoot naast. In de laatste fase de tweede helft werd FIT Boys slordig, speelden de linies te ver van elkaar en kreeg Vitesse teveel ruimte. En als je achterin dan ook de bal nog te simpel inlevert, dan geef je de tegenstander ook alle mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het werd uiteindelijk 5 – 1. De overwinning was terecht, de hoogte van de score misschien iets geflatteerd. Al met al wel een nuttige oefenpot tegen een goede tegenstander. De dames van vv Helpman, die na ons oefenden tegen de dames van Vitesse’63, waren met name onder de indruk van de ‘skills’ van keeper Robert Haandrikman. FIT Boys bleef hangen in de kantine van Vitesse’63 om rond 16:00 uur nog een bezoek te brengen aan Casa Waninge waar het tot in de late uurtjes gezellig bleef.

FIT Boys oefent zaterdag 20 januari niet, woensdag 24 januari misschien (nog op zoek naar een tegenstander) en zaterdag 27 januari uit om 14:30 uur tegen Tiendeveen. Zaterdag 3 februari start de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Hollandscheveld.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman (45e Niels vd West), Mart Oosting, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg, Corné vd Berg (60e Lars de Boer), Johan Vriesema (45e Jako van Faassen), Giel Stahlmecke, Julian Boom, Jelmer van Dijk, Marrin Strijker (45e Roan Koster) en Matthijs Bonnen (45e Sten Oosting).