FIT Boys kan winnen maar is achteraf blij met 1 punt

30 september 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij de grote onbekende in de 4e klasse F, LEO Loon. Zij zijn overgestapt vanuit het zondagvoetbal en dus was de historiepagina blanco. Voor FIT Boys was het zaak nu echt scherp te beginnen om zo niet tegen een vroege achterstand aan te lopen. En dat lukte, alhoewel het de eerste fase van de eerste helft nog zoekende was naar de juiste tactiek. Dat duurde even, maar toen stond FIT Boys uitstekend en had het de angel uit het aanvallende spel van LEO Loon gehaald. FIT Boys was de bovenliggende partij en dat moest dan ook de in score worden uitgedrukt. En FIT Boys kreeg ook kansen en mogelijkheden. Lars Hilberts had wat last van verminderde grip, maar op links was hij zijn directe tegenstander te slim af. Hij sneed naar binnen en schoot, maar dit schot werd net op tijd geblokt. Ook bij andere mogelijkheden duurde het even te lang of stond het vizier niet op scherp. Zo bleef het tot de rust 0 – 0, daar waar FIT Boys deze goede fase best met een doelpunt had kunnen belonen.

De tweede helft was dit goede spel waarmee FIT Boys de 1e helft eindigde ver te zoeken. Maar ook LEO Loon kwam niet echt goed in het spel en zo bleef het een vlakke wedstrijd. Toch kwamen er kansen over en weer. Onoplettendheid aan FIT Boys-zijde betekende dat de LEO Loon-spits alleen op keeper Niels van der West af kon. Hij wipte de bal ook prima over de uitkomende keeper, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Voor FIT Boys langs de goede kant. Trainer/coach Tim Seubring wisselde door. Daniël van der West en Rick Koops kwamen aanvallers Lars Hilberts (blessure) en Damian Swierczynski aflossen. Even later gingen de niet fitte Leon Timmerman en Giel Stahlmecke naar de kant en werden vervangen door Jako van Faassen en Stefan Eefting. De echte 100% kans voor FIT Boys op de 0 – 1 volgde vlak voor tijd. Rick Koops werd uitstekend diep gestuurd, nam de bal ook uitstekend mee en kon alleen af op de LEO Loon-keeper. Schieten of passeren en dit zou zeker de 0 – 1 beteken en daar trek je de 3 punten dan mee over de streep. Hij speelde de bal te ver voor zich uit en er ontstond een duel op de bal, waarbij de LEO Loon-keeper net iets eerder bij de bal was. Rick was op volle snelheid en raakte de keeper. Geen opzet, meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Scheidsrechter Schepers zag er wel een kaart in en tot ieders verbazing, ook die aan LEO Loon-zijde, trok hij rood. Onnodig gezien de ongelukkige situatie, maar het werd niet meer teruggedraaid. Met 10 man moest FIT Boys nu het ene punt over de streep trekken. LEO Loon drong wel aan, maar echt 10% kansen kwamen er niet meer. En zo eindigde deze wedstrijd in 0 – 0. Waren dit nu 2 verloren punten voor FIT Boys? Misschien wel, maar achteraf was het met 10 man blij met 1 punt. Na afloop werd scheidsrechter Schepers in het kader van De Week van de Scheidsrechter door FIT Boys nog in het zonnetje gezet.

Volgende week zaterdag 7 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West speelt FIT Boys tegen SVBO. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wiecher Stoetman.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Mart Oosting, Leon Timmerman (69e Jako van Faassen), Giel Stahlmecke (69e Stefan Eefting), Matthijs Bonnen, Marrin Strijker, Damian Swierczynski (61 Daniël van der West) en Lars Hilberts (61e Rick Koops)