FIT Boys kansloos tegen SCD’83

13 april 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij directe concurrent voor de 8e plaats SCD’83. Het was een zeer wisselvallige middag en niet alleen wat betreft het weer. Sneeuw, hagel en af en toe de zon wisselden elkaar af. En het spel van FIT Boys was qua niveau al even wisselend. De ploeg startte nog uitstekend en was de eerste 8 minuten ook de betere ploeg. Er kwam ook één 100% kans op de 0 – 1. Na een prima aanval over rechts kwam de bal bij de volledig vrijstaande Julian Boom die net binnen de zestien vrij voor het doel kon aanleggen, maar jammerlijk miste. In de 8e minuut begon het foutenfestival aan FIT Boys zijde. Tussen de 8e en de 21e minuut leiden drie persoonlijke fouten even zovele doelpunten van SCD’83 in. In de 8e minuut maakte Frank Redder dankbaar gebruik van het eerste cadeautje (1 – 0) en in de 18e minuut verleende FIT Boys andermaal Frank Redder de helpende hand en hij maakte zijn tweede (2 – 0). Nog geen 3 minuten later leek de wedstrijd al definitief beslist toen Martijn Ballast het 3e cadeautje uitpakte (3 – 0). Na de wedstrijd gaf de SCD-staf aan dat de ploeg helemaal niet sterk speelde, maar als je de kansen zo makkelijk weggeeft dan speel je wel een hele lastige wedstrijd. Het balbezit van FIT Boys was steeds van korte duur en de bal naar een speler in het zelfde shirt spelen leek deze middag vaak te veel gevraagd. Tussendoor in de 10e minuut viel spits Stefan Eefting ook nog geblesseerd uit met een bovenbeenblessure en werd vervangen door Lars de Boer. In de rust was trainer/coach Joop van Dalfsen uiteraard niet te spreken over het belabberde spel en deed een nadrukkelijk beroep op de volledige inzet van het team om hier een blamage af te wenden. Zorgen dat je snel de 3 – 1 maakt en dan zien waar het schip strand.

Na de thee begon FIT Boys prima en SCD’83 leek het allemaal wel een beetje te geloven en speelde ongeïnspireerd. Er was meer druk naar voren, meer en langer balbezit en er kwamen ook enkele aanvallen maar nog geen echte 100% kansen. Naarmate de 2e helft vorderde ging de ploeg meer risico nemen en speelde laatste man Tim Seubring nu meer voor de verdediging en was zelfs regelmatig in de zestien van SCD’83 te vinden. Er kwamen kleine mogelijkheden, maar rond de 70e minuut gooide SCD’83 aan de andere kant de wedstrijd definitief in het slot. Weer een persoonlijke fout, Tim Seubring schoof de bal zo in de voeten bij een tegenstander, leidde de 4 – 0 in van Frank Redder die daarmee zijn 3e van de middag maakte en dus een hattrick. De wedstrijd was gelopen en FIT Boys wisselde nog door en legde het hoofd in de schoot. In de 80e minuut maakte SCD’83 de middag van FIT Boys nog eens extra zuur door ook nog de 5 – 0 te maken. Andermaal kwam Martijn Ballast op het wedstrijdformulier. De prima leidende scheidsrechter Braaksma floot rond 16:20 uur voor het einde van deze wedstrijd en SCD’83 schoof ten koste van FIT Boys een plaatsje op.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring (80 Gerald Haandrikman), Wilko Stevens, Matthijs Boer, Jako van Faassen (70 Bart van der West), Jos Gerding, Elwin Dam, Julian Boom, Stefan Eefting (10 Lars de Boer), Jesse Drenth.

Volgende week zaterdag 20 april speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Elim.