FIT Boys kansloos tegen sterker DVC Dedemsvaart

27 september 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh reisde voor de 1e competitiewedstrijd per bus af naar Dedemsvaart. 1e tegenstander dit seizoen in de 3e klasse D is kampioenskandidaat DVC Dedemsvaart. Waar FIT Boys 11 selectiespelers had aangevuld met 1 speler van het 2e en 3 spelers van de JO19, daar kon DVC Dedemsvaart-trainer Pim Donker kiezen uit 40 man. ODC (zaterdag) en sv Dedemsvaart (zonag) zijn gefuseerd en van twee 1e selecties kon Pim Donker er één maken en dan wordt je er over het algemeen niet minder op. En dat bleek deze zaterdagmiddag. En dat wist FIT Boys ook en dan kun je maar één ding doen en dat is de ruimtes klein maken en heel veel arbeid en strijd leveren. En wat je ook vindt of kunt zeggen van FIT Boys deze middag, aan strijd, passie en inzet ontbrak het niet. Na afloop complimenteerde DVC Dedemsvaart hier FIT Boys ook nog mee en ze vonden het ook nog eens razend knap dat de Groen-Gelen af en toe zelfs druk zetten en op de helft van Dedemsvaart speelden. En dat was ook wel de wedstrijd in een notendop. DVC Dedemsvaart veel sterker, veel de bal en veel kansen en 5 doelpunten. Met dank aan onder andere één van de uitblinker aan FIT Boys-zijde, Niels vd West, bleef de schade beperkt.

Het was jammer dat al in de 4e minuut Dedemsvaart-speler Martijn Ballast uit een vrije bal met een loepzuivere trap in de kruising de 1 – 0 liet aantekenen. Dat was even een domper, maar veranderde niets aan het spelbeeld. In de 13e minuut viel ook al de 2 – 0 (Melvin Hulleman) en toen leek het even hard te gaan. FIT Boys herpakte zich, stond verdedigend goed en Dedemsvaart speelde (gelukkig) in een laag tempo op het wat lange gras op het hoofdveld van sportpark De Boekweit en kreeg weinig kansen/mogelijkheden. Beide ploegen leken met een 2 – 0 stand te gaan rusten, toen Dimitri Tempelman nog één keer doel trof en de 3 – 0 ruststand op het scorebord zette.

De 2e helft ging FIT Boys iets verder van het doel spelen en zette ook af en toe druk. Daar had de Dedemsvaart-verdediging het lastig mee. Zo veroverde FIT Boys de bal regelmatig op de Dedemsvaart-helft en creëerde het een handje vol mogelijkheden die met wat meer precisie ook kansen hadden kunnen worden. Het bleef lang 3 – 0 en aan FIT Boys kant was het devies: schade beperkt houden en iedereen heel en vrij van gele kaarten houden. Dat ging prima, tot de 68e minuut. Het was andermaal Melvin Hulleman die de 4 – 0 liet aantekenen. Nog geen 3 minuten later maakte Melvin Hulleman de hattrick compleet en maakte de 5 – 0. Door de vele arbeid aan FIT Boys-zijde sloeg de vermoeidheid toe. Roan Koster (16 jaar) en Erwin Bron (18 jaar) kwamen Stefan Eefting (lichte hamstringklachten) en Jelmer van Dijk (moegestreden) vervangen. Er veranderde niets meer aan de stand en zo floot scheidsrechter Gjalt van Duinen uit Appingedam deze wedstrijd de boeken in. Na afloop was er ter ere van de fusie tussen beide clubs (ODC en Dedemsvaart) een klein feestje waar de FIT Boys-selectie zich ook nog van zijn beste kant liet zien. Rond 20:30 uur werd de terugreis aanvaard en met de manier van spelen en de tomeloze inzet kunnen de spelers en de staf zeker verder.

Volgende week zaterdag 2 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Hollandscheveld. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Moed.