FIT Boys komt oude bekenden tegen in 4e klasse D

10 juli 2022
de Webmaster

De KNVB heeft FIT Boys in een Drents/Groningse/Friese 4e klasse D ingedeeld voor het seizoen 2022-2023. Veel oude bekenden en ook wat nieuwe namen, tegenstanders die FIT Boys over het algemeen niet veel tegenkomt. Bekende gezichten zijn BSVV (vorige jaar nog 3e klasse D-genoot en ook gedegradeerd), Fc Assen (bekend uit de beker en van oefenwedstrijden), SCN Nieuwlande, sv Mussel, Onstwedder Boys en vv Glimmen (vaak competitiegenoten geweest). RWF, Waskemeer, Haulerwijk, Wildervank, NWVV en SVBO zijn nieuwe namen. Qua afstanden varieert het van 18,6 km (Fc Assen) tot 46,2 (Onstwedder Boys).

FIT Boys is vorig jaar al begonnen te bouwen aan een nieuw team. De ervaring is in de afgelopen jaren in rap tempo gestopt of lager gaan voetballen en dus smeed trainer/coach Otto Halmingh een team met een beetje ervaring en heel veel jong voetballend talent. En dat de FIT Boys jeugdopleiding nog steeds kwaliteit aflevert, hebben we afgelopen seizoen al gezien toen youngsters Niels van der West, Mike Jonink, Lars Hilberts, Ivo van Ewijk en Jelmer van Dijk doorbraken in het 1e. Maar de JO19 en JO17 herbergt nog veel meer talent en dit seizoen komen Gerjan Hoogenberg (20) Roan Koster (17) en Giel Kerssies (18) er bij en er zit nog meer in het jeugdopleidingsvat. Samen met de al ervaren Corné vd Berg, Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Stefan Eefting, Jako van Faassen, Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Thijs Oosting, Johan Vriesema, Martijn de Vries en Daniël vd West moet dit tot een goed draaiend en voetballend team gevormd worden. En waar we dan staat in de 4e klasse? Geen idee, dat is lastig inschatten. We hopen linker rijtje en misschien in het bovenste gedeelte van het linker rijtje voor een plek in de nacompetitie misschien.

De tegenstanders op een rij

BSVV: oude bekende. Heel wat enerverende potjes tegen gevoetbald in het verleden (totaal vanaf 1998 23 keer (10/6/7, 28 – 28). Vaak in de 3e klasse. BSVV heeft het ook lastig, ook daar stopt de ervaring of is al gestopt en er is bijna geen aanwas. En de staf in verre van compleet, op dit moment nog maar 1 man groot. Alleen assistent-trainer Arnold vd Broek gaat door. De functie van trainer, leider, verzorger en assistent-scheidsrechter in nog vacant.

Fc Assen: bekend uit de beker en van oefenwedstrijden. Een gelijkwaardige tegenstander, waarbij FIT Boys vaak ook wist te winnen. Oud-FIT Boys speler Christiaan Trijbels heeft het al over de 3e klasse omdat Fc Assen over een hoop (jong) talent kan beschikken. Eerst maar eens de 4e klasse en dat zullen tussen beide teams leuke confrontaties worden. In 2020 en 2021 speelden de teams tegen elkaar voor de beker (1 keer winst en 1 keer een gelijkspel).

Glimmen: een oude bekende. In het seizoen 2014-2015 kwamen beide elkaar tegen in de 3e klasse D (Glimmen won 2 keer) en ook in het seizoen 2012-2013 speelden de teams tegen elkaar in de 2e klasse J (FIT Boys won 2 keer). Daarvoor was Glimmen vaak 4e klasser en FIT Boys veelal 3e klasser.

NWVV: voetbalteam uit Nieuw Weerdinge. Een grote onbekende. De ploeg werd kampioen in de 5e klasse F na een spannende strijd met SETA en Scheemda. SETA kent FIT Boys uit de beker en dat werd een winstpartij. Zegt verder weinig en we zullen zien hoe NWVV het zal gaan doen.

Onstwedder Boys: ook een oude bekende. In het seizoen 2014-2015 troffen beide teams elkaar voor het laatst en won FIT Boys 2 keer. En ook in het seizoen 2011-2012 2 confrontaties met een winstpartij en een gelijkspel. Onstwedder Boys is in de 4e klasse D gebleven na vorig seizoen. FIT Boys speelde tussen 2003 en 2015 8 keer tegen Onstwedder Boys en won 5 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 2 keer (doelsaldo 23 voor en 14 tegen).

RWF: Rood Wit Friesepalen uit Friesland. Heeft het knap gedaan in de 4e klasse B en werd 3e op 4 punten van kampioen ODV. RWF is een stabiele 4e klasser, na enkele seizoenen in de 3e klasse. In een verder verleden speelde deze ploeg ook nog in de 5e klasse.

Haulerwijk: net over de grens in Friesland. In seizoen 2004-2005 en 2008-2009 speelde FIT Boys nog tegen de voorloper, Haulerwijkse Boys en verloor 3 keer en speelde 1 keer gelijk (doelsaldo 3 – 5). In 2000 oefenden beide teams tegen elkaar en won Haulerwijk met 1 – 4. Haulerwijk is ook gedegradeerd, uit de 3e klasse B. Na 3 jaar in de 3e klasse keren ze weer terug in de 4e klasse.

SCN: ook een oude bekende. Speelden sinds 2000 19 keer tegen elkaar (12/3/4, 38 – 27). SCN speelt vooral in de 3e en 4e klasse en de laatste 4 jaar in de 4e klasse. In het seizoen 2010-2011 was er een uitstapje naar de 2e klasse, maar dat duurde maar 1 seizoen. SCN heeft de selectie op orde met 6 nieuwe (soms oud-leden) spelers en 2 stoppende spelers.

Sv Mussel: ook een oude bekende. Vanaf 1998 speelden beide teams 8 keer tegen elkaar (8/0/0, 23 – 6). Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Mussel pendelt tussen de 4e en 5e klasse met af een toe een kort uitstapje naar de 3e klasse. Dit seizoen eindigde het team in de middenmoot. Kijken wat het nieuwe seizoen voor Mussel brengt.

SVBO: een grote onbekende. Is door de jaren heen via de 7e, 6e en 5e klasse in de 4e klasse terechte gekomen en eigenlijk een stabiele 4e klasser, een middenmoter. Aan het begin van het seizoen 2017-2018 speelden beide teams voor de beker tegen elkaar en won FIT Boys met 7 – 3. In die wedstrijd scoorde Christiaan Trijbels (nu Fc Assen) 3 keer. FIT Boys bekerde na een 2 – 4 overwinning op ACV 2 door.

Waskemeer: deze ploeg degradeerde via de nacompetitie uit de 3e klasse B. Waskemeer was lang een 6e en 5e klasser en kwam 5 seizoenen geleden in de 3e klasse. Het is daar nooit een hoogvlieger geweest en dit seizoen viel het doek en wacht de 4e klasse. In de beker speelden beide teams in 2010 tegen elkaar en won FIT Boys met 2 – 1 (doelpunten Kevin Eising en Robert Dijkema).

Wildervank: ook een grote onbekende. Nog nooit speelden beide ploegen tegen elkaar. Wildervank was altijd een 6e en 5e klasser en 3 seizoen geleden promoveerde de ploeg naar de 3e klasse D. En daar acteert het in de middenmoot. Wildervank is een gezonde vereniging, zeker qua jeugdledenaantal, dus er zou voldoende aanwas moeten komen uit de JO19.