FIT Boys komt te laat op gang en verliest

3 december 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh moest op de vroege zaterdagmiddag in Wildervank tegen de plaatselijke vv spelen. Dat was een wedstrijd tussen de nummer 5 en 4 en dus op voorhand een spannende pot. Rond 12:30 uur waren alle spelers en de staf aanwezig in Wildervank. Het hoofdveld lag er prachtig bij, licht hadden we gezien het vroege tijdstip niet nodig en dus startte FIT Boys de warming up op deze prima mat. Maar de tegenstander zat nog bij de warme kachel leek het. Totdat uit navraag bleek dat we niet op het prima hoofdveld speelden, maar op een kunstgrasveld. Vreemd. En ook slecht gecommuniceerd. Dat kostte de ploeg 5 minuten voorbereidingstijd, maar die pakte het terug door rond 13:30 uur pas richting de kleedkamer te gaan. De wedstrijd begon dus later. En tegenvaller was ook nog het uitvallen van Jako van Faassen in het laatste van de warming-up. Arjan Keizer verving hem.

FIT Boys zit na een geweldige reeks van 5 overwinningen op rij nu even in een dipje sinds het bekerverlies tegen SVBO. FIT Boys treft ploegen die met heel veel inzet en strijd spelen en daar heeft FIT Boys het lastig mee. De mouwen zullen omhoog moeten, want de 4e klasse D bestaat voor de helft uit dergelijke ploegen. En deze zaterdagmiddag deed Wildervank dat ook en liet zien ook nog wel een aardig voetballende ploeg te hebben. En zo was Wildervank de bovenliggende partij en grossierde FIT Boys in foute passes en te ver van de man af dekken. En FIT Boys volharde in willen opbouwen, terwijl Wildervank steeds weer direct na het inspelen van de bal FIT Boys vast zette. Zo rond de 28e minuut verspeelde FIT Boys weer de bal en kon een Wildervank speler de 16 in en maakte beheerst de 1 – 0. Op dat moment terecht. Weer een tegenvaller. Laatste man Gerjan Hoogenberg was niet okselfris, had last van de heup en kon niet door. Julian Boom, net terug van een blessure, verving hem. Nog voor de rust maakte Wildervank de 2 – 0, andermaal stond FIT Boys niet goed en was niet scherp.

In de rust verving Otto Halmingh Johan Vriesema en bracht Lars Hilberts. En FIT Boys ging in de 2e helft van meet af aan veel agressiever spelen en zat er kort op en had veel meer de bal. Wildervank werd teruggedrukt op eigen helft en had tot de 75e minuut geen schot meer op doel van FIT Boys-keeper Niels van der West. FIT Boys kreeg eerst mogelijkheden, maar ging steeds nadrukkelijker op de helft van Wildervank spelen en kreeg ook kansen. De 2 – 1 viel maar niet en Otto Wisselde nogmaals. Stefan Eefting kwam binnen de lijnen en achterin speelde FIT Boys één-op-één en nam alle risico. Wildervank kon nu bij snelle uitvallen wel gevaarlijk worden, maar keeper Niels van der West hield zijn doel schoon in de 2e helft. FIT Boys speelde alles of niets en met name Lars Hilberts was een aantal malen dicht bij een doelpunt. Eén keer ging zijn schot over en één keer sneed hij de zestien in, omspeelde zijn directe tegenstander en schoot net langs de kruising. Uiteindelijk rond de 70e minuut pakte Lars Hilberts zijn goal wel en was de aansluitingstreffer daar (2 – 1). FIT Boys zette nogmaals aan, maar kreeg hier en daar toch wat tegenwerking. De scheidsrechter Bart Leistra floot vaak prima voor een overtreding, maar Wildervank trapte dan steevast de bal weg. De speler die commentaar hierop gaf kreeg geel, al werd dat ik nette bewoording gedaan. En vervolgens was het tempo weer uit de wedstrijd. FIT Boys probeerde het nog wel, maar de 2 – 2 kwam er niet meer. En dus 0 punten mee naar Beilen. Voor de volgende wedstrijd zal FIT Boys vanaf minuut 1 de passie en inzet aan de dag moeten leggen die deze zaterdag alleen de 2e helft werd gebracht.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg (40e Julian Boom), Lars de Boer, Corné van der Berg, Johan Vriesema (45e Lars Hilberts), Matthijs Bonnen, Giel Kerssies. Ivo van Ewijk (60e Stefan Eefting), Daniël van der West, Jelmer van Dijk.

Zaterdag 10 december speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen BSVV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Zagers.