FIT Boys krijgt pak slaag van ZZVV

2 mei 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh reisde deze zaterdag af naar Zuidwolde om tegen de nummer 2 uit de 3e klasse D ZZVV te voetballen. Vooraf aan de wedstrijd stonden alle aanwezigen op sportpark Woltingeslag stil bij het overlijden van Jans Paping. Jans overleed woensdag op 79 jarige leeftijd. Jans is oud 1e elftalspeler (zestiger jaren), oud hoofdsponsor (Paping & Hutten) en oud sponsor van het Paping & Hutten-toernooi en ook nog oud leider. De staf van FIT Boys schakelde snel en had overleg met het bestuur, de scheidsrechter en de tegenstander ZZVV. Er werd gespeeld met rouwbanden en voordat de wedstrijd startte werd er een minuut stilte gehouden. Met kleinzoon Roan Koster als wisselspeler en vele familieleden van Jans Paping langs de kant was er een minuut stilte waarin we op gepaste wijze stilstonden bij het overlijden van Jans…..

En toen moest er toch begonnen worden met de grootste bijzaak van het leven, zeker op zo’n dag. We kunnen er een heel lang verslag van maken met daarin een opsomming van alle geblesseerden en afwezigen aan FIT Boys zijde en het geen geluk hebben of….. We houden het kort. ZZVV was op alle fronten, qua tactiek, techniek en inzet, enkele maten te groot voor het jonge FIT Boys (FIT Boys eindigde met een opstelling met een gemiddelde leeftijd van 20,5). Bij vlagen liet ZZVV zien een 2e klasse-waardige selectie te hebben en sommige aanvallen waren gewoon erg goed, dat moet gezegd. Bij rust was de stand al 4 – 0 door doelpunten van Govanni van Dijk (3x) en Paul Bos. Johan Vriesema, net terug van ziekte, verliet na een half uur al het veld en werd vervangen door de 17 jarige Roy Woltinge (JO19) die zijn debuut maakte in het 1e elftal in navolging van zijn pa Harald die jarenlang 1e elftalspeler was (pa was ooggetuige). JO19-speler Koen de Vries (17 jaar) begon in de basis als linksback en maakte zo zijn basisdebuut onder toeziend oog van de familie De Vries/Westra.

Na de rust bleef de geblesseerde Jako van Faassen achter in de kleedkamer en werd vervangen door JO19-speler nummer 3 Giel Kerssies (17 jaar) die op het middenveld ging spelen. ZZVV voerde de score gestaag op en tussen de 55e en 86e minuut scoorde het nog 5 keer. Rond het uur kwam de laatste JO19-speler binnen de lijnen voor de geblesseerde Gerald Haandrikman Roan Koster (17 jaar) speelde al 10 keer mee met het 1e, waarvan 2 keer in de basis. Hij ging in de spits spelen. Vlak voor tijd kwam Julian Boom (net terug van een blessure) nog binnen de lijnen voor Lars Hilberts. Precies toen de klok op het scorebord 90 aangaf floot de prima leidende scheidsrechter Teun Bakker voor het eind en zo bleven de dubbele cijfers uit (had het scorebord ook niet aangekund). Negatief aan deze middag waren de 9 tegendoelpunten en de waarschijnlijk 3 nieuwe blessures. Positief aan deze middag was het om te zien dat de JO19-jeugdspelers prima meespeelden en/of invielen. Daar gaat FIT Boys in de toekomst nog veel profijt van hebben.

Na afloop viel Roan Koster zijn familie bij de zijlijn in de armen. Hij had, zoals opa Jans het had gewild, gevoetbald deze middag en zijn best gedaan. Daar kan Opa en de familie trots op zijn. Wij wensen vanaf deze plaats de familie Paping heel veel sterkte voor a.s. dinsdag 3 mei tijdens het afscheid en de begrafenis en voor de komende tijd.

Zaterdag 7 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark De Oosthoek tegen Hollandscheveld. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Peter Pool.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keijzer, Gerald Haandrikman (60e Roan Koster), Jako van Faassen (45e Giel Kerssies), Koen de Vries, Johan Vriesema (30e Roy Wotinge), Matthijs Bonnen, Lars Hilberts (75e Julian Boom), Martijn de Vries, Jelmer van Dijk en Ivo van Ewijk.