FIT Boys kwalitatief BSVV de baas

13 mei 2023

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh bezocht op deze zonovergoten zaterdag degradant BSVV. De ploeg uit Bovensmilde degradeerde vorige week al en ook wel terecht. Dat besef is er ook bij BSVV en iedereen bij de club zag dit wel aankomen dit seizoen. En dan komt de mede Midden-Drenthe-ploeg FIT Boys op bezoek, een team waar BSVV menige battle mee heeft uitgevochten. Echt een spannende krachtmeting werd het vanmiddag niet en FIT Boys was de betere voetballende ploeg en kwam al snel op 0 – 1. Het was Stefan Eefting die in de 19e minuut de openingstreffer scoorde, na een mooie steekpass. Voor Stefan in de reguliere competitie zijn 25ste en hij scoorde in totaal 38 keer in FIT Boys 1. FIT Boys zette niet collectief druk en zo kwam BSVV beter in het spel en ook voor BSVV waren er kansen. Als FIT Boys wat langer in balbezit was, combineerde het bij vlagen best goed en legde een aantal prima aanvallen op de mat. Er waren enkele afgekeurde doelpunten, waarbij de grensrechter van BSVV scherp vlagde zullen we maar zeggen. In de 42e minuut viel de 0 – 2 en dat was een prachtig doelpunt. Maar dan van een BSVV-speler. Hij wilde de bal wegroeien, raakte deze verkeerd en met een mooie curve zeilde deze bal over de wanhopig grabbelende BSVV-keeper Melvin van den Broek in het doel. Dat was ook de ruststand.

Na rust begon FIT Boys ongewijzigd aan de 2e helft en zette gelijk goed druk vooruit. Bij een prima aanval zag spits Daniël van der West de meegelopen Stefan Eefting niet over het hoofd en bediende hem op maat. Alleen voor de keeper leek dit de 0 – 3 te worden, maar Stefan kon de bal niet goed verwerken en trof geen doel. Enkele minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip na een lichte overtreding. Hoewel FIT Boys-keeper Niels van der West er dicht bij zat, werd het wel 1 – 2 (61e). FIT Boys raakte niet van de wijs, bleef de bovenliggende partij en spits Daniël van der West maakte de 1 – 3. BSVV probeerde het wel, werd vaak ook geholpen door slordig spel van FIT Boys maar het leek maar niet te lukken. Een vrije bal aan de linker kant van het veld voor BSVV leek een voorzet te worden, maar in plaats daarvan zeilde de bal over Niels van der West heen in de verre hoek (2 – 3). BSVV leek even geloof te hebben in een punt, maar niet veel later werd die hoop de grond in geboord. Giel Kerssies, net ingevallen, maakte op aangeven van andere invaller Jelmer van Dijk de 2 – 4. En ook andere invaller Roan Koster mocht nog een duit in het zakje doen. Wederom op aangeven van Jelmer van Dijk maakte hij knap de 2 – 5. Daarna was de wedstrijd gelopen en na zo’n 92 minuten floot scheidsrechter Harm ‘Boris Johnson’ Entjes deze wedstrijd de boeken in. Een prima overwinning van een kwalitatief beter FIT Boys tegen een machteloos BSVV.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op het eigen Sportpark Noord-West tegen SCN en daartegen heeft het nog wat goed te maken na een 3 – 1 verlies eerder dit seizoen in Nieuwlande. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Drost.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keijzer (65e Jelmer van Dijk), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Koen de Vries (75e Corné van den Berg), Mart Oosting, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (65e, Giel Kerssies), Stefan Eefting, Daniël van der West (65e Roan Koster), Lars Hilberts (75e Johan Vriesema).