FIT Boys laat de 3 punten aan sterker Ommen

27 maart 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving deze zaterdagmiddag onder prachtige zonnige omstandigheden op Sportpark Noord-West FC Ommen. Onder normale omstandigheden een ploeg waar FIT Boys niet de punten tegen kan en zal halen. Toch speelde FIT Boys gedurfd en ver van het doel en zette op sommige moment ook druk vooruit. Fc Ommen had moeite met het hobbelige veld en de felle tegenstander. Het kwam niet echt in het spel, maar liet wel zien een 2e klasse-waardig team te hebben. FIT Boys legde een hartverwarmende inzet aan de dag en vocht voor wat het waard was. Echte 100% kansen kreeg de ploeg niet en het was vaak in balbezit slordig en was daardoor de bal ook te snel weer kwijt. Het leek er op dat de ploegen met een 0 – 0 stand de rust in zouden gaan. Maar een moment van onachtzaamheid leverde de ploeg uit Ommen toch een doelpunt op. Op rechts werd er niet goed meegelopen met de man en kwam er een voorzet en spits Rik Jan de Groot liet zijn waarom hij de topscoorder van Fc Ommen is en een neusje voor de goal heeft. Hij kwam voor zijn tegenstander en tikte de bal binnen (43e 0 – 1). En toen was het wel rust.

In de tweede helft kwam Martijn de Vries Jelmer van Dijk vervangen en in de rust had de ploeg afgesproken zo door te knokken en de 0 – 1 lang op het scorebord te houden en dan zouden er zeker nog kansen komen om voor een verrassing te zorgen. Helaas kon deze hoop snel de prullenbak in toen in de 57e minuut Maarten Bel de 0 – 2 scoorde. De wedstrijd was wel gelopen, maar desondanks probeerde FIT Boys wel vooruit te voetballen en de tegenstander zo nu en dan vast te zetten. Van de geboden ruimte achter maakte Fc Ommen dankbaar gebruik. Vaak door goed spel en individuele kwaliteiten en soms met wat geluk, de bal viel wel vaak net goed voor de Ommenaren, speelde Ommen vaak onder de druk uit en in de laatste fase van de wedstrijd werd de stand nog naar 0 – 4 getild (71e Rik Jan de Groot en 87e Niel Koggel). Op basis van het krachts- en kwaliteitsverschil wel terecht al had de passie en inzet die FIT Boys aan de dag legde misschien een lagere score verdiend. Fc Ommen was tevreden, want zij zagen diverse concurrenten in de stand punten verliezen. FIT Boys blijft op de laatste plaats staan met 1 punt minder dan SVN’69. En laat dat nu net de tegenstander zijn volgende week zaterdag.

Volgende week zaterdag 2 april speelt FIT Boys de uitwedstrijd in Nijeveen om 14:30 uur op Sportpark De Tussenboerslanden tegen SVN’69 en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Cornelis Koper uit Lemmer.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Daniël van der West, Mike Jonink (70e Koen de Vries), Thijs Oosting, Johan Vriesema (60e Lars de Boer), Jako van Faassen, Corné van den Berg (75e Giel Kerssies), Jelmer van Dijk (45e Martijn de Vries), Roan Koster en Lars Hilberts.