FIT Boys laat zich met name eerste helft aftroeven door Borger

9 december 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde in de laatste competitieronde van de eerste helft van de competitie thuis tegen Borger. Er werd gespeeld op het hoofdveld dat er wel redelijk bij lag. Totdat de warming up begon en het begon te regenen en het veld gladder en gladder werd. FIT Boys paste het niveau van het spel aan aan het weer: waardeloos. Pupil van de Week Twan Riedeman trapte af en scoorde. Aanvoerder Julian Boom speelde zijn 200ste wedstrijd en kreeg na afloop een oorkonde. Borger zat er vanaf minuut één boven op en zette vol druk. FIT Boys probeerde te voetballen, maar kwam niet in het spel doordat Borger over het hele veld fel in de duels was en de meeste tweede ballen won. Het was dan ook wachten op de 0 – 1 en die viel in de 10e minuut (Levi van der Span). Op dat moment meer dan terecht en FIT Boys kwam maar niet in hun spel en kon weinig tegenover de hartverwarmende inzet van Borger zetten. Halverwege de 1e helft kreeg FIT Boys iets meer grip op de wedstrijd en kreeg het ook mogelijkheden. Topscoorder Lars Hilberts werd in stelling gebracht, hij sneed naar binnen en verschalkte de 51 jarige Borger-keeper met een bekeken schot in de lange hoek (24e 1 – 1). Lang kon FIT Boys niet genieten van deze gelijkmaker. Een minuut later schoot Hendrik Gustin de 1 – 2 binnen. FIT Boys had het meeste moeite met het veld, Borger bleef over hel hele veld de baas in de duels en liep nog voor rust uit naar een confortabele 1 – 4 (34e Ruben de Valk en 36e Levi van der Span). Dat was ook de ruststand.

De tweede helft kwam FIT Boys herboren uit de kleedkamer en ging vol de duels in en zette druk op Borger. Het werd meer een wedstrijd, waarin ook FIT Boys kansen kreeg. Het nam risico door vaak één op één te spelen en daardoor kreeg Borger meer ruimte om in de tegenstoot aan te vallen. Maar FIT Boys had in fases het betere van het spel, zover je daarvan kunt spreken op het inmiddels loodzware veld (de regen viel onophoudelijke neer op het hoofdveld van Sportpark Noord-West). Rond het uur kreeg andermaal Lars Hilberts de kans om te scoren en deed dit, de 2 – 4. Kon het dan toch nog? Nog geen 10 minuten later werd een inzet van FIT Boys nog gekeerd door de Borger-keeper, maar de rebound van Marrin Strijker was wel raak (3 – 4). FIT Boys rook bloed en wilde doordrukken, maar fouten aan FIT Boys zijde kosten zeker drie keer deze middag ook doelpunten. Zo ook bij de 3 – 5. In de 74e minuut maakte Hendrik Gustin zijn 2e, de 3 – 5. Niels van der West vloerde een Borger-speler in de zestien, kreeg geel en een penalty tegen die Gustin dus beheerst afronde. FIT Boys ging één-op-één spelen en drukte Borger ver terug. Maar in de tegenstoot kreeg Borger alle ruimte. Bij weer een tegenstoot en een fout achterin kon Borger in de 92e minuut ook nog de 3 – 6 maken. Toen was de wedstrijd definitief gespeeld. Met name op basis van de eerste helft en de wil om te winnen aan de zijde van Borger overall wel een terechte overwinning voor Borger. Voor FIT Boys een verlies door de nodige persoonlijke fouten en een zeer matige eerste helft.

Voor FIT Boys start nu de winterstop met het Protos Weering Zaaltoernooi op 23 december en in januari een paar oefenwedstrijden. 3 februari 2024 wordt de competitie weer hervat met de 2e fase en dus een uitwedstrijd tegen Hollandscheveld.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom (45e Gerjan Hoogenberg), Corné van den Berg, Johan Vriesema, Leon Timmerman (45e Marrin Strijker), Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (65e Giel Stahlmecke), Daniël van der West en Lars Hilberts (80e Thijs Oosting).

Pupil van de Week: Twan Riedeman