FIT Boys leidt jeugdtrainers op

29 november 2018
de Webmaster

FIT Boys is trots op zijn jeugdopleiding waaruit elk seizoen weer talenten doorstromen naar de senioren. Een goede, kwalitatieve training op niveau geven ligt daaraan ten grondslag en FIT Boys kan beschikken over een hoog gekwalificeerde trainersstaf. Jeugdcoördinator Arend van der Giezen hecht veel waarde aan kwalitatief goede trainingen geven aan de jeugd van FIT Boys en leidt de trainersstaf voortdurend op. Hij begeleid de trainers, waarvan een aantal vanuit hun opleiding stage lopen en daar is hij dan weer stagebegeleider van. Enkele keren per seizoen is er een trainersopleidingsavond en die vond woensdag 28 november ook weer plaats. FIT Boys JO17-1 onderging de opleidingstraining en alle trainers kregen een opdracht mee en mochten dat op het trainingsveld tot uitvoer brengen. Onder toeziend oog van Jeugdcoördinator Arend van der Giezen.

De FIT Boys Jeugdtrainersstaf bestaat uit: Tim Seubring (Jo19-1), Bart van der West (JO17-1), Robert Haandrikman (JO17-2), Jesse Drenth (JO15-1), Matthijs Boer (JO15-2), Maarten Paping (JO13-1), Stefan Eefting (JO13-2), Daniel van der West (JO13-2), Jako van Faassen (JO12-1), Matthijs Bonnen (JO11-1), Kevin Kooistra (JO11-2), Aljon Stahlmecke (JO9-1, JO8-1 en De Bengels (JO7-1)), Arjan Schepel (JO9-1, JO8-1 en De Bengels (JO7-1)). Veel jeugdtrainers beschikken over het trainersdiploma TC3 (senioren 5e klasse of lager) of zelfs TC2 (senioren 2e klasse of lager), zijn daar mee bezig of volgen een sportopleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen of het Drenthe College in Assen. Kortom, de FIT Boys Jeugdopleiding staat op een erg hoog niveau. Als jeugdspeler krijg je uitstekende trainingen en begeleiding bij de wedstrijden. Niet voor niets staan diverse jeugdspelers van FIT Boys op de radar bij BVO’s of trainen daar al mee.

Ook de keepers krijgen speciale aandacht. De jeugdkeepers krijgen keepertraining van Mark Lubberts en Mark Hessels. Zo leren zij de fijne kneepjes van het keepersvak. Bij de senioren heeft FIT Boys een betaald keepertrainer aangenomen, Wim Vera. Wim is gediplomeerd keepertrainer en heeft zijn sporen al verdiend bij o.a. ZZVV. Wim traint de seniorkeepers van FIT Boys en pakt ook soms de talentvolle keepers uit de JO19 en JO17 er al bij. Je ziet de laatste seizoenen dat de FIT Boys-keepers qua niveau en techniek met sprongen vooruit zijn gegaan. Dus ook als keeper krijg je volop aandacht bij FIT Boys.

FIT Boys is trots op zijn jeugdopleiding inclusief de keepertrainers. Daarmee heeft de Technische Commissie, al jaren, de jeugdopleiding als een huis staan.