FIT Boys MA1 gaat Hoofdklasse spelen

1 februari 2015
de Webmaster

FIT Boys MA1-trainer/-leider Jurjen Boer en TC-lid Marianne Brockhus, binnen de TC verantwoordelijk voor het meisjes- en damesvoetbal, zijn afgelopen week naar de indelingsavond van de KNVB geweest. De Jumbo Mulder-meisjes zijn vorig jaar, als MB1, nog kampioen geworden op het veld in de 1e klasse en werden ook kampioen in de zaal. Bij de Noord-Nederlandse kampioenschappen werd het team 2e. Kortom, het is een zeer talentvol team bestaand uit 16 meisjes die best leuk kunnen voetballen. Daarom zal de MA1 na de winterstop in de Hoofdklasse gaan spelen en treft dan de volgende sterke tegenstanders: De Held MA1 en MA2, Oerterp MA1, Bedum MA1 en GVAV Rapiditas MA1. Het zal een zware competitie worden, maar de meiden zullen veel leren en de nodige ervaring opdoen. Ervaring die ze uiteindelijk gaan meenemen naar de senioren, naar FIT Boys VR1.

De dames van FIT Boys VR1 spelen al vele jaren samen bij FIT Boys en herbergt veel ervaring en talent. De 15 Jumbo Mulder-dames spelen 4e klasse. Het hoogtepunt voor de dames van leider/trainer Edwin Roijinga en leider Johan Boer was het kampioenschap enkele seizoenen geleden en de promotie naar de 3e klasse.

Naast de 31 dames en meisjes spelen er nog 10 meisjes in de jeugd met de jongens mee. FIT Boys is er van overtuigd dat meisjes tot ongeveer de leeftijd van 12-14 jaar door met en tegen jongens te spelen technisch vaardiger worden en fysiek sterker. En die meiden blijven niet onopgemerkt bij de KNVB en de omringende verenigingen. Danitsja van der Werf speelt al langere tijd bij het meisjes onder de 12-team van de KNVB district Noord. En Ilja Beuling in uitgenodigd voor een selectietraining voor het meisjes onder de 15-team van de KNVB district Noord. Zij hoopt na deze training tot de definitieve selectie te behoren.

Kortom, FIT Boys heeft de dames- en meisjestak van de vereniging prima op orde. Maar kijkt ook nadrukkelijk verder en zoekt de samenwerking. Er is al gesproken met diverse verenigingen uit de gemeente Midden-Drenthe om de samenwerking te zoeken. En met buurman vv Beilen is FIT Boys nadrukkelijk in gesprek om op alle leeftijdsniveaus een meisjesteam te kunnen formeren. Het is dus helemaal niet ondenkbaar dat er volgend jaar samen met vv Beilen meisjesteams zullen worden geformeerd. Ben jij die sportieve dame of dat sportieve meisje dat wel wil voetballen? Dan is er bij FIT Boys altijd plek voor jou om mee te trainen en te spelen. Zoek contact met de ledenadministrateur: ledenadministrateur@fitboys.nl. En kijk ook eens op de website van de VR1 en MA1: www.fitboysdames.tk.