FIT Boys maakt 1e helft kansen niet af en verliest van Hollandscheveld

3 oktober 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde deze zaterdagmiddag de 2e competitiewedstrijd thuis tegen Hollandscheveld en wilde de eerste overwinning graag bijschrijven. Het team was nagenoeg compleet en zo kon Otto met de sterkste opstelling starten. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een plichtpleging. Julian Boom speelde vorig seizoen al zijn 150e wedstrijd in FIT Boys 1. Door het stilleggen van de competitie kon de oorkonde nu pas worden uitgereikt door voorzitter Johan Boer. Het eerste half uur speelde FIT Boys prima, Hollandscheveld had wel veel de bal maar FIT Boys kreeg de grootste kansen. Het duurde tot de 23e minuut toen Lars Hilberts, weer terug van een blessure, er op links vandoor ging. Hij ging de zestien binnen, passeerde een tegenstander en scoorde met een droge schuiver de 1 – 0. Op dat moment een terechte voorsprong en FIT Boys zou nog 2 100% kansen krijgen. Enkele minuten daarna bediende Lars Hilberts de volledig vrijstaande Jelmer van Dijk op rechts en hij kon alleen op de Hollandscheveld-keeper af. Hij probeerde een stiftje, maar die poging strandde in schoonheid. Kort daarna was het weer Lars Hilberts die kon aanleggen en zijn harde schot verdween op de paal. Na 35 minuten kantelde de wedstrijd en drong Hollandscheveld meer aan en moest FIT Boys meer terug. Toch werd de rust met een 1 – 0 voorsprong gehaald.

De 2e helft ging Hollandscheveld door met waar ze de 1e helft waren geëindigd en dat was druk uitoefenen op FIT Boys. FIT Boys kwam er niet meer uit en had steeds kort balbezit. Hollandscheveld creëerde mogelijkheden en de 1 – 1 hing in de lucht. De 1 – 1 viel uiteindelijk toch al in de 49e minuut. FIT Boys was de 2e helft minder scherp en bij de les en ook bij dit doelpunt werd er niet resoluut ingegrepen en maakte Hollandscheveld de op dat moment terechte 1 – 1. Daarna ontspon zich een wedstrijd tussen twee ploegen die slordig waren in balbezit en waarbij de angst om niet te verliezen in beide ploegen leek te sluipen. De moegestreden Jelmer van Dijk werd vervangen door Martijn de Vries en even later kwam Daniël van der West Lars Hilberts vervangen. Het spelbeeld veranderde niet, maar het was Hollandscheveld dat het meeste creëerde en FIT Boys loerde op de counter. De ploeg die nu nog ging scoren zou spekkoper zijn. Bij een prima uitval van FIT Boys, kort na een blessurebehandeling voor Matthijs Bonnen, stuitte Stefan Eefting in eerste instantie op de keeper. De bal bleef liggen binnen de 5 meter en Stefan was er het snelste bij. Voor een leeg doel leek hij de wedstrijd te gaan beslissen, maar in plaats van een zachte schuiver die zeker de 2 – 1 had opgeleverd, produceerde Stefan een hard schot dat op de lat uiteen spatte. Het bleef 1 – 1 en zou dit dan de eindstand worden? Helaas voor FIT Boys niet, Hollandscheveld zette nog één keer aan en in de 79e minuut maakten zij wel een doelpunten de 1 – 2. FIT Boys-trainer Otto Halmingh wisselde aanvallend. Verdediger Lars de Boer ging naar de kant en aanvaller Ivo van Ewijk kwam voor hem in de ploeg. FIT Boys speelde alles of niets en het werd niets, met ook nog een vervelende staart van de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Matthijs Bonnen de scheidsrechter duidelijk dat hij het niet eens was met een beslissing maar deed dit niet op de nette manier. Scheidsrechter Moed kon niets anders doen dan Matthijs de rode kaart tonen en zo moest FIT Boys in de laatste fase met 10 man verder. Het slotoffensief mocht niet meer baten, het bleef 1 – 2 en zo nam Hollandscheveld de 3 punten mee naar huis. Hollandscheveld-trainer Johan Sikkes was na afloop reëel: “Als wij met de rust met 2 – 0 of 3 – 0 hadden achtergestaan, hadden we niks kunnen zeggen.” Maar dat gebeurde niet en zo kon Hollandscheveld de 2e helft de schade repareren.

Volgende week zaterdag 9 oktober speelt FIT Boys uit tegen Klazienaveen om 15:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bart Heikens.