FIT Boys maakt het zich onnodig lastig tegen Glimmen

19 november 2022

Deze zaterdagmiddag reisde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh af naar Glimmen. Glimmen stond keurig 6e met ook al 10 punten uit 7 wedstrijden. Wilde FIT Boys mee blijven doen bovenin de ranglijst in de 4e klasse D, dan moest er gewonnen worden. De eerste fase van de eerste helft was FIT Boys de bovenliggende ploeg en na 14 minuten was Lars Hilberts er andermaal op links vandoor en maakte de 0 – 1. In het verloop van de 1e helft verzuimde FIT Boys de score uit te bouwen. Jelmer van Dijk kreeg een 100% kans maar schoot te wilde en over. Na de rust bleef Glimmen geloven in een goede afloop en ging meer en meer druk zetten en kreeg ook kansen op de 1 – 1. FIT Boys-keeper Niels van der West tikte een zeker doelpunt uit de kruising en bleek onpasseerbaar. Het bleef spannend totdat Stefan Eefting in de 90e minuut de 0 – 2 maakte. Wederom 3 punten om bij te schrijven en FIT Boys blijft in de race voor de bovenste plekken.

Op het gezellige en knusse sportpark in Glimmen speelde FIT Boys niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Het begon nog wel prima aan de wedstrijd en voetbalde vooral op de helft van de tegenstander. Er stond een laag zonnetje over het veld en daar had assistent-scheidsrechter Peter Doornbos behoorlijk last van. Gelukkig was trainer/coach Otto Halmingh bereid zijn pet af te staan. Toch had de FIT Boys-assistent het minder druk dan zijn collega aan de andere kant. FIT Boys creëerde de nodige kansen en mogelijkheden. Met iets meer precisie had het al snel op 0 – 1 kunnen staan. Nu duurde dat tot de 14e minuut. De vaak ongrijpbare Lars Hilberts was er op links weer vandoor, sneed de 16 in en ronde beheerst af (0 – 1). Daarna viel ook de 0 – 2 (bleek achteraf). De inzet van Matthijs Bonnen verdween onderkant lat nog voor de lijn, maar de Glimmen-goalie grabbelde en de bal verdween over de doellijn. Hoewel de assistent-grensrechter driften stond te gebaren dat de bal niet over de lijn was, gaf hij en een speler van Glimmen later toe dat de bal wel over de lijn was geweest. Geen 0 – 2. Ook daarna kwamen er nog kansen om de score uit te bouwen, maar vaak had FIT Boys of het vizier niet op scherp staan of maakte de verkeerde keuzes. In het verloop van de 1e helft liet FIT Boys Glimmen te veel voetballen en kreeg ook Glimmen mogelijkheden. de 0 – 1 werd toch uiteindelijk de ruststand.

De 2e helft speelde FIT Boys slordig, vaak te snel weer naar voren en was er te vaak balverlies. En zo kwam Glimmen steeds beter in de wedstrijd, geholpen door het slordige spel van FIT Boys. FIT Boys moest ver terug en Glimmen kreeg één 100% kans. De inzet zeilde richting kruising en iedereen aan Glimmen-kant stond al op om te juichen. ze hadden buiten FIT Boys-keeper Niels van der West gerekend. Met een katachtige reflex tikte hij de bal uit de kruising en zo bleef het 0 – 1. Glimmen ging steeds meer risico nemen en in de laatste fase van de 2e helft één-op-één spelen achterin. Glimmen had het meeste balbezit en mogelijkheden, FIT Boys kreeg de ruimte en kansen. In de 90e minuut werden de 3 punten definitief veilig gesteld. Bij een aanval van FIT Boys bleef de bal in de 5 meter hangen. Hoe hij de bal er in kreeg, kreeg hij er ‘m in. Stefan Eefting was de gevierde man en maakte de 0 – 2. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor het einde en gingen de 3 punten mee naar Beilen. Als je bij rust 0 – 2 / 0 – 3 voor staat kan niemand wat zeggen. Nu maakte FIT Boys het zichzelf onnodig lastig tegen Glimmen. Omdat Onstwedder Boys met 5 – 0 won staat FIT Boys 3e op doelsaldo met 1 punt minder en 1 wedstrijd minder dan koploper Fc Assen dat met 2 – 1 won van SVBO. Volgende week is Fc Assen vrij en speelt Onstwedder Boys tegen nummer 4 RWF.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Thijs Oosting (45e Corné van den Berg), Jako van Faassen (65e Johan Vriesema), Matthijs Bonnen, Giel Kerssies, Jelmer van Dijk (60e Stefan Eefting), Daniël van der West, Lars Hilberts.

Woensdag 23 november speelt FIT Boys om 20:00 uur in de 2e KO ronde van de Noordelijke Districtsbeker uit in Bargeroosterveld tegen SVBO zo 1 (1e klasse zo). Deze wedstrijd staat onder leiding van Wietze de Haan. Zaterdag 26 november speelt FIT Boys voor de competitie thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Mussel. Deze wedstrijd staat onder leiding van Martin Veenstra.