FIT Boys mannen senioren

4 september 2017
de Webmaster

In de zomerstop wordt er op de FIT Boys-website regelmatig een leeftijdscategorie/discipline uitgelicht en dat zijn er bij FIT Boys nog al wat: Pupillen (3 – 12 jaar), Junioren (13 – 18 jaar), Senioren (vrouwen en mannen), 7×7 (vrouwen en mannen) en zaal (mannen). Deze keer de mannen senioren.

“FIT Boys, mooiste club!”

Ruim 225 seniorleden spelen bij FIT Boys in 3 verschillende disciplines. Het zaalvoetbal (65 leden, door de week) en ook het 7×7 mannen (45 leden, op vrijdagavond) zijn al aan bod geweest op deze site. De overige ruim 100 leden spelen in 4 teams op het veld 11 x 11 op zaterdagmiddag.

FIT Boys 1 is een stabiele 3e klasser (3e klasse D) en speelt altijd om de bovenste plaatsen en een plek in de nacompetitie. In een ver verleden speelde FIT Boys in de hoogste Drentse klasse en trof teams als ACV en Harkemase Boys. Na vele jaren in de 3e klasse werd de ploeg in het seizoen 2011-2012 kampioen en speelde het 1 seizoen in de 2e klasse. Hoewel FIT Boys fris, aanvallend voetbal wil spelen, ook in de 2e klasse, was het scoren het manco en moest het team na 1 seizoen al weer afscheid nemen van de 2e klasse. Wel is mooi om te zien dat de FIT Boys Jeugdopleiding keer op keer talenten aflevert aan de seniortak en dat FIT Boys dus alleen met eigen spelers het 2e/3e klasse-niveau aankan. Een groot compliment voor de jeugdopleiding van FIT Boys.

FIT Boys 2 speelde jaren reserve 2e klasse en sinds vorig seizoen reserve 3e klasse. FIT Boys 2 is de kweekvijver voor het 1e en bestaat voornamelijk uit jonge, talentvolle spelers. In de afgelopen seizoenen speelde het team voor de bovenste plaatsen, haalde twee seizoen geleden de nacompetitie maar miste net promotie terug naar de 2e klasse. Op termijn wil FIT Boys weer terugkeren in de reserve 2e klasse.

FIT Boys 3 en 4 spelen respectievelijk reserve 5e en 6e klasse. Deze teams leggen de nadruk op plezier en wat minder op prestatie, maar dat betekent niet dat het er niet fanatiek aan toegaat. De teams herbergen vaak spelers die jaren in het 1e hebben gevoetbald en zich prima kunnen redden op het voetbalveld. Dat geeft ook gelijk de grote binding aan met en binnen de vereniging. Spelers beginnen vaak op jonge leeftijd bij FIT Boys met voetballen, doorlopen de jeugdopleiding en de seniorentak om vervolgens in lagere elftallen (veld, 7×7 of zaal) bij de club te blijven voetballen. Onderling is de binding ook groot, elftallen kijken bij elkaar wedstrijden en op de trainingsavonden en de zaterdagmiddag praat men gezamenlijk na over de wedstrijden.

FIT Boys is meer dan een club, het is een vereniging met en door leden. Heel veel seniorenleden verrichten vrijwilligerswerk binnen de vereniging. (Jeugd)leiders, trainers, barpersoneel, klusploeg, scheidsrechters, enz. enz. Sommige seniorleden hebben naast het voetbal zelfs een dubbel- of driedubbelrol. En dat is geen verplichting, maar puur binding met de club. De leden samen zijn de club en dat realiseren de leden van FIT Boys zich heel goed. Daarom wordt FIT Boys ook vaak bestempeld als Dé Familievereniging, omdat iedereen elkaar kent, samen de schouders onder de club zet en ook samen geniet van de voetbalsport en alle sociale aspecten daarom heen.

Nieuwsgierig geworden naar de vereniging FIT Boys en het geheim van Dé Familievereniging? Kom dan eens gezellig langs vanaf medio augustus/september op maan-, woens- en zaterdagen. Train gratis en vrijblijvend mee of kom naar onze gezellige kantine en kijk of je iets kunt betekenen voor onze vereniging als vrijwilliger. Maar ook voor gewoon een kop koffie of een drankje ben je altijd welkom in de FIT Boys-kantine op Sportpark Noord-West. Voor meer info kun je mailen naar ledenadministratie@fitboys.nl.