FIT Boys mist kansen, Avereest wint

21 mei 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze zaterdag op bezoek in Balkbrug bij Avereest. Avereest speelt nergens meer om, FIT Boys zeker wel. De ploeg uit Beilen wil rechtstreekse degradatie nog voorkomen en dat kan nog met 1 punt minder en een wedstrijd minder dan SVN’69 dat 13e staat. En dan zou winst vanmiddag op Avereest heel goed uitkomen. Voor wie net even na het eerste uitsignaal aan kwam lopen of nog in de kantine een broodje of bal gehakt dacht te scoren, had al 2 doelpunten gemist. In de 1e minuut maakte Avereest speler Kevin Buiter al de 1 – 0. Maar direct uit de aftrap die hier uit volgde scoorde Lars Hilberts aan de andere kant al weer de 1 – 1. Daarna ontspon zich een wedstrijd tussen 2 ploegen met dezelfde spelopvatting. Beide teams zetten druk vooruit en dus werd er veelvuldig de lange bal gehanteerd. FIT Boys was door de afwezigheid van Julian Boom en een iets aangepaste opstelling even aan het zoeken naar de juiste posities. Avereest speelde iets makkelijker en had iets meer de bal en was met name uit corners en vrije ballen gevaarlijk. FIT Boys probeerde de 3 snelle voorwaartsen te bereiken om zo gevaar voor het Avereest doel te stichten. Naarmate de 1e helft vorderde had FIT Boys het weer goed staan en kreeg het twee 100% kansen op een doelpunt. Eerst werd Lars Hilberts de diepte in gestuurd en klopte de snelste man aan Avereest-zijde en kon alleen op de keeper af. Lars had twee optie: of een geplaatste bal laag in de benedenhoek of afgeven op de goed meegelopen Jelmer van Dijk. Hij schoot heel hard en de bal verdween via de deklat over. Even later kon FIT Boys weer aanleggen voor een doelpunt, maar ook hier werd er geen doel getroffen. FIT Boys had dus zomaar met een voorsprong aan de thee kunnen gaan. Nu stond er een 1 – 1 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden over en weer. Deze middag blonk keeper Niels van der West uit en haalde een aantal bijna doelpunten er met sublieme reflexen uit. Dat leverde hem zelfs bewondering op uit het Avereest-kamp. Rond het uur ging Lars Hilberts met lichte liesklachten naar de kant en kwam Stefan Eefting binnen de lijnen. Avereest wist in de 73e minuut toch een bres te slaan in de FIT Boys-defensie en ook keeper Niels van der West, die eerst nog redde, moest capituleren (3 – 2). FIT Boys ging aanvallend wisselen. De moegestreden voorstopper Gerald Haandrikman werd vervangen door spits Roan Koster. Een echt offensief kwam er niet en achterin bleef het oppassen met de snelle en handige spitsen van Avereest. FIT Boys probeerde het wel, maar het doelpunt viel aan de andere kant. In de 80e minuut kreeg Avereest weer een corner en die verdween tussen de eerste paal en keeper Niels van der West in het doel (4 – 2). Niels Hepping verving nog CornĂ© van den Berg en maakte zo zijn competitiedebuut in het 1e. Hij eiste direct een negatieve hoofdrol op door een penalty te veroorzaken. De penalty verdween op de lat en zo had dit ‘foutje’ geen gevolgen. Er veranderde niets meer aan de stand en zo hield Avereest de punten in Balkbrug. FIT Boys heeft dit seizoen moeite met kansen benutten en dat was deze middag ook weer het geval. En als je zelf de kansen niet benut, win je geen wedstrijden. Nog 3 finales te gaan om minimaal 2 punten of misschien zelfs meer punten te vergaren.

Woensdagavond speelt FIT Boys om 19:00 UUR (!!!) thuis op sportpark Noord-West tegen Lutten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Woering.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Lars de Boer, Gerjan Hoogenkamp, Gerald Haandrikman (75e Roan Koster), Corné van den Berg (85e Niels Hepping), Johan Vriesema, Jako van Faassen, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts (60e Stefan Eefting), Ivo van Ewijk en Jelmer van Dijk.