FIT Boys moet meerdere erkennen in Waskemeer

21 januari 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde deze zaterdag thuis tegen nummer 11 Waskemeer. Wie de wedstrijd gezien heeft zal zich afvragen waarom Waskemeer zo laag staat. Assistent-trainer/-coach Theo Meyerhof, hij deed de coaching in plaats van trainer/coach Gert Haak had wel een verklaring: “Langzaam aan komen er steeds meer basisspelers terug van hun blessure en voor het eerst dit seizoen konden we met de favoriete 3 aanvallers spelen.” En Waskemeer speelde gewoon een prima wedstrijd, daar waar FIT Boys het niveau van vorige week tegen BSVV niet haalde. Pupil van de Week Tylor de Vries opende de score en maakte de 1 – 0. Binnen 5 minuten kegelde spits Mitchell Schievels de bal hoog in het doel en was keeper Niels van der West kansloos (0 – 1). FIT Boys stond met name in de omschakeling na balverlies niet goed en elke snelle uitval van Waskemeer was gevaarlijk. Waskemeer raakte nog de paal en de lat en schoot éénmaal net naast. Pas in het verloop van de 1e helft kreeg FIT Boys ook kansen en één van de eerste kansen was ook raak. Arjan Keijzer had een indraaiende voorzet en die kwam op de vijf meter voor de voeten van de goed ingelopen Matthijs Bonnen, die simpel binnenschoof (37e 1 – 1). Dat was ook de ruststand.

In de rust werd er gehamerd op de restverdediging en positioneel goed staat, zodat je bij balverlies de snelle uitval van Waskemeer zou kunnen voorkomen. De 2e helft was nog maar amper op weg, of de 1 – 2 lag al in het net achter Niels van der West. Een diepe bal viel achter de verdediging van FIT Boys en spits Bouwe Veenstra gaf verdediger Thijs Oosting een slim duwtje in de rug en dat vond scheidsrechter Dobma uit Assen geen overtreding. Zo kon Veenstra de zestien in en verschalkte keeper Niels van der West (53e 1 – 2). Een tegenvaller voor FIT Boys. Trainer/coach Otto Halmingh wisselde Giel Kerssies, die na een botsing was duizelig was, en Ivo van Ewijk kwam binnen de lijnen. Even later verliet verdediger Mike Jonink het veld en kwam spits Roan Koster er bij. Achterin één-op-één en gaan voor de gelijkmaker. FIT Boys had nu wel meer de bal, maar werd niet echt gevaarlijk. Waskemeer maakte gebruik van de geboden ruimte en was gevaarlijk in de counter. Corné van den Berg kwam nog binnen de lijnen voor Thijs Oosting en FIT Boys drukte wel, kreeg kleine mogelijkheden maar wist niet te scoren. In de 82e minuut viel de 1 – 3 (Dennis Hardenbol) en leek de wedstrijd gelopen. Hieraan vooraf ging een licht duwtje in de rug, een duwtje zoals tegen Thijs Oosting die niet bestraft werd. Nu wel en de vrij trap die volgde trof doel, ook al omdat de muur uit elkaar stapte en de bal dus in de korte hoek verdween. Laatste man Gerjan Hoogenberg ging ook nog mee naar voren en er volgde een soort slotoffensief, maar ook nu bleven echte kansen uit. Te veel spelers aan FIT Boys kant zaten niet in de wedstrijd of kregen dubbele dekking. Ondanks de nodige minuten blessuretijd bleef het 1 – 3 en nam Waskemeer misschien toch wel terecht de punten mee naar Friesland. Omdat de concurrentie bovenin wel won, is het gat met de koplopers al opgelopen naar 6 punten. Een slechte middag dus.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink (65e Roan Koster), Thijs Oosting (75e Corné van den Berg), Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Giel Kerssies (60e Ivo van Ewijk), Jako van Faassen, Jelmer van Dijk en Lars Hilberts.

Zaterdag 28 januari speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Nieuwlande tegen SCN. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Zijl.

Pupil van de Week: Tylor de Vries