FIT Boys ontsnapt aan verliespartij

5 mei 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelt tussen 5 en 26 mei nog 5 finales en de eerste finale was deze zaterdag thuis tegen ZZVV. Hoewel er acht (basis)spelers afwezig waren, stond er een ploeg die uiterst gemotiveerd was. Met 2e selectiespeler Mark Visser in de basis en drie JO19-spelers (Jonathan Schans, Kevin Kooistra en Nick Middelbos) op de bank was het improviseren voor coach Alex Padding. Pupil van de Week Tess Nijwening nam de aftrap en scoorde. Tess speelt in JO9-3 en Stefan Eefting is haar favoriete speler bij het 1e. Ze wil later profvoetbalster worden en patat is haar favoriete eten. Ze heeft 1 broertje en 1 broer en 2 stiefzussen en 1 stiefbroer. Papa Ronald en stiefmama Anja stonden achter de bar deze middag, maar kwamen natuurlijk even kijken naar Tess aftrap en doelpunt.

Onder een warme lentezon had FIT Boys het lastig met het aanvalsspel van ZZVV. Het was zoeken naar het juiste wapen om de ZZVV-aanvallers te beteugelen. En FIT Boys kwam ook maar moeilijk in het eigen spel. Verkeerde passes, verkeerde beslissingen en de strijd om de tweede bal werd constant verloren. Na 21 minuten stond de FIT Boys-verdediging uit positie en kon Bram Otten de 0 – 1 scoren. Ook daarna kreeg FIT Boys maar geen vat op het ZZVV-spel en 3 minuten later was het al 0 – 2 (Bas Uiterwijk Winkel). Het leek een hele zware middag te gaan worden voor FIT Boys, maar naarmate de 1e helft vorderde knokte FIT Boys zich in de wedstrijd. Achterin speelde Gerald Haandrikman een sterke verdedigende pot. Voorin stopte Christiaan Trijbels er als vanouds heel veel energie in. Bij een diepe bal bleef Chris er in geloven en zette de ZZVV-verdediger onder druk. Hij ontfutselde hem de bal en kon de zestien in en werd aangetikt. Scheidsrechter Oolders wees resoluut naar de stip en niemand bij ZZVV protesteerde. Julian Boom nam plaats achter de bal en stuurde de ZZVV-keeper de verkeerde kant op (1 – 2). Er gloorde weer hoop.

De 2e helft begon ZZVV slap en had FIT Boys de kans om snel zaken te doen. Maar de ploeg vocht veelal tegen zichzelf en zag al snel aanvaller Stefan Eefting geblesseerd het veld verlaten. JO19-speler Nick Middelbos kwam er achterin bij en Ruud Seubring schoof door naar de spits. Nick had het zwaar maar verdedigde sterk. Even daarna verliet Dirk van Faassen het veld en kwam JO19-speler Kevin Kooistra binnen de lijnen. Zijn debuut en hij viel prima in. FIT Boys probeerde de wedstrijd te kantelen, maar ZZVV bleef de betere ploeg en had ook kansen op meer. Of er ontbrak scherpte voor het doel of FIT Boys-doelman PeterJan Oosting trad prima op. In de laatste fase verliet Mark Visser licht geblesseerd het veld en kwam Jonathan Schans er voorin bij. FIT Boys perste er een slotoffensief uit, al moest deze uit de tenen komen. Bij een aantal corners ontstond wel gevaar, maar een echte 100%-kans bleef uit. De klok tikte door naar 90 minuten en FIT Boys-leider Martin Datema zuchtte: “We gaan hier geschiedenis schrijven. ZZVV gaat hier voor het eerst winnen.” Door de 6 wissels, wat blessures en het nodige tijdrekken aan ZZVV-zijde, trok scheidsrechter Oolders er ruim 5 minuten bij. In de allerlaatste minuut kreeg FIT Boys weer een corner. De bal kwam binnen de 5 meter en de ZZVV-keeper plukte niet, maar stompte. Hij kreeg de bal niet weg en Gerald Haandrikman ging het duel aan. De bal leek op de lijn te blijven liggen, maar een ZZVV verdediger leek de bal weg te spelen. Deze toucheerde de ZZVV-goalie op de rug en de bal verdween, al dan niet via Gerald, in het doel (2 – 2). De vreugde was groot in het FIT Boys-kamp. Eindelijk had de ploeg in de laatste fase een keer het geluk mee. Direct daarna floot scheidsrechter Oolders af. De ontlading aan FIT Boys zijde was groot en ZZVV baalde behoorlijk. De eerste overwinning in Beilen tegen FIT Boys werd hen in de 95e minuut ontnomen.

Door de resultaten van de directe concurrenten FDS, SVN’69 en BSVV tegen respectievelijk Tonego (0 – 1 verlies), LTC (0 – 1 verlies) en Lutten (0 – 2 verlies) loopt FIT Boys wel een punt uit. Nog 4 finales te gaan, te beginnen op Hemelvaartsdag 10 mei om 14:30 uur in Bovensmilde tegen BSVV. Met strijd, passie en de 12e man gaan de 3 punten mee naar Beilen.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Dirk van Faassen (65e Kevin Kooistra), Ruud Seubring, Gerald Haandrikman, Jesse Turkstra, Mark Visser (70e Jonathan Schans), Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jesse Drenth, Stefan Eefting (60e Nick Middelbos) en Christiaan Trijbels.