FIT Boys op nippertje naar kwartfinale Protos

23 december 2023
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde in de voorronde van het prestigieuze Protos Weering Zaaltoernooi een thuiswedstrijd in de Drenthehal. Tegenstanders waren achtereenvolgens vv Beilen za, SV Hoogersmilde, BSVV en vv Beilen zo. En met name BSVV en Beilen zo brachten een vrij aardig zaalteam op de been. FIT Boys moest deze avond alle zeilen bijzetten om de kwartfinale te halen. Maar het wist zich gesteund door het Groen-gele legioen die regelmatig van zich liet horen vanaf de goedgevulde tribune.

FIT Boys – Beilen za 2 – 1

De eerste wedstrijd was vv Beilen za de tegenstander. Een taaie tegenstander die heel opportunistisch speelt en er ook het nodige fysiek in gooit. FIT Boys maakte het spel, maar moest verdacht zijn op de tegenaanvallen. De eerste 3 kansen waren voor FIT Boys, maar zoals ook dit seizoen op het veld wel vaker het geval is heeft FIT Boys veel kansen nodig. Ondanks het overwicht in de eerste fase stond het nog 0 – 0. Beilen za kreeg een corner en even was er sprake van desorganisatie bij FIT Boys. De bal werd teruggelegd op de vrijstaande Beilen-verdediger die snoeihard raakschoot (0 – 1). Een tegenvaller, maar FIT Boys bleef zijn eigen spelletje spelen en de kansen kwamen ook. Het was Daniël vd West die met een hard schot de 1 – 1 maakte en er was tijd genoeg voor de winnende. En die kwam er, goudhaantje Lars Hilberts maakte de 2 – 1 en gezien het spelbeeld deze wedstrijd was dit een terechte eindstand. De eerste 3 punten waren binnen.

FIT Boys – sv Hoogersmilde 2 – 0

De tweede wedstrijd was sv Hoogersmilde de tegenstander. Protos Weering kent eigen zaalregels en de scheidsrechters laten veel toe. En daar maakt Hoogersmilde optimaal gebruik van. Een gezonde mix van fysieke inzet en opportunisme en dat zou FIT Boys nog gaan merken deze wedstrijd. Maar FIT Boys speelde zijn eigen spelletje en ook deze wedstrijden kwamen de kansen vanzelf. Al vrij vlot maakte Lars Hilberts de 1 – 0 en Hoogersmilde zette daar niet echte kansen tegenover. Lars Hilberts ging met een pijnlijke enkel naar de kans, want als je fysiek speelt raak je ook wel eens wat. Rond de 17e minuut maakte Daniël vd West de 2 – 0 en leek de kat in het bakkie. Lars werd nogmaals geraakt en ging hinkend van het veld. De 2 – 0 bleef staan en zo kwam FIT Boys op 6 punten en omdat Beilen zo en BSVV gelijkspeelden op de 1e plaats in de poule. Wel viel Lars Hilberts geblesseerd uit en moest Daniël even opgelapt worden maar hij kon door. Reserve Jako van Faassen werd toegevoegd aan de selectie.

BSVV – FIT Boys 2 – 0

De derde wedstrijd trof FIT Boys een sterk BSVV. Ondanks dat FIT Boys de ruimtes klein hield en in de omschakeling zelf gevaarlijk probeerde te worden, werd het in de 7e minuut al 1 – 0. FIT Boys kreeg ook zeker weer kansen, maar wist het net niet te vinden. Toen BSVV ook nog de 2 – 0 maakte leek het geloof op een goed resultaat weg. Met een meevoetballende keeper Niels van der West perste FIT Boys er nog wel een slotoffensief uit, maar dat mocht niet baten. Toch wel terecht won BSVV deze wedstrijd en liet zien als 5e klasser over een prima zaalteam te beschikken. Nu werd de laatste wedstrijd tegen vv Beilen wel erg belangrijk. Of nog 2e worden of als één van de tien beste nummers 3 doorgaan. Eerst weer opladen.

Beilen zo – FIT Boys 1 – 0

De laatste wedstrijd trof FIT Boys een sterk Beilen zo. Ze spelen iets minder georganiseerd als BSVV, maar hebben veel individuele kwaliteit. Toch leek het lang op een gelijkspel uit te draaien. Er waren spaarzame aanvallen en beide teams kregen kleine kansjes op te scoren. Inmiddels waren in de andere zalen de kaarten geschud en zag de FIT Boys-staf aan de kant dat een gelijkspel en zelfs een nipt verlies voldoende zou zijn om door te gaan naar de volgende ronde. De FIT Boys-aanhang ging nog eens achter de ploeg staan en FIT Boys verdedigde met man en macht en probeerde met wat speldenprikken zelf te scoren. Bij een aanval van Beilen zo stond Blessing vd Veen vrij en kreeg net te veel ruimte. Hij sneed naar binnen, dreigde te schieten maar zette nogmaals aan en schoot toen wel hard binnen (1 – 0). Nog niks aan de hand. Met deze stand zou FIT Boys als nummer 9 van de 10 beste nummers 3 doorgaan. De 1 – 0 bleef op het scorebord staan en hiermee kroonde Beien zo zich poulewinnaar, werd BSVV 2e en FIT Boys dus 3e.

Later op de avond werd duidelijk dat FIT Boys de kwartfinale zal spelen in Ommen in de Carrousel. Tegenstanders zijn dan vv DKB’44 (3e klasse za), DVC Dedemsvaart (3e klasse za), Fc Meppel (3e klasse za) en Zwolsche Boys (3e klasse za). Een poule met uitdagingen en mogelijkheden. We gaan het woensdag 27 december zien. Voor nu eerst fijne kerstdagen!

Selectie FIT Boys: Niels vd West, Mart Oosting, Stefan Eefting, Giel Stahlmecke, Lars Hilberts, Jako van Faassen, Daniël vd West, Mike Jonink en Matthijs Bonnen.