FIT Boys overklast mat Mussel met 6 – 0

23 maart 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring moest deze zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West spelen tegen rode lantaarndrager Mussel. De ploeg werd gewaarschuwd voor onderschatting, Mussel won vorige week met 2 – 1 van kampioenskandidaat Borger, en wilde de teleurstelling van de totaal onnodige 2 – 1 vorige week tegen Fc Assen wegspoelen. Pupil van de Week Sebas Bartels had afgetrapt en na twee panas had gescoord, kon de wedstrijd echt van start. FIT Boys liet zien dat het de wijze raad van de trainer goed had begrepen. Sv Mussel werd over het hele veld opgejaagd en vastgezet en kwam amper aan voetballen toe. FIT Boys had het meeste balbezit en speelde misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen. Als alle kansen er in waren gegaan had de ploeg maar zo met 7 – 0 de rust in kunnen gaan. Nu stond de teller slechts op 3 – 0. FIT Boys benutte met name de vleugels, waar ook de backs steeds goed doorkwamen. Maar ook centraal lagen er veel mogelijkheden met ook de diepgaande middenvelders. Achterin werd niets weggegeven en keeper Niels van der West hoefde de eerste helft geen reddingen te verrichten. Het 1e doelpunt viel al naar 8 minuten. Matthijs Bonnen raakte eerst nog de lat, maar in de rebound schoot hij wel raak (1 – 0). In de 37e minuut kwam de voorzet van rechts en gleed Leon Timmerman de bal binnen (2 – 0). En Giel Stahlmecke geeft vaker assists via de paal, nu op zichzelf. Hij ronde prima af en maakte de 3 – 0 (40e). Mussel was blij dat ze de rust met slechts 3 – 0 haalden.

De 2e helft liet FIT Boys de tegenstander niet los en drukte door om de snelle 4 – 0 te maken. Die viel in de 54e minuut. Marrin Strijker werd met een steekbal diep gestuurd, omspeelde de keeper en maakte de 4 – 0. Mussel had door dat er deze middag op Sportpark Noord-West tegen FIT Boys niets te halen viel. Aan FIT Boys-zijde nam de concentratie wat af en werd het spel ook wat slordig. FIT Boys wisselde en de licht geblesseerde spelers Leon Timmerman en Lars Hilberts werden vervangen door Daniël van der West en Jelmer van Dijk. Even leek de score te stokken, maar dat duurde tot de 68e minuut toen Giel Stahlmecke met zijn 2e de 5 – 0 liet aantekenen. Wederom wisselde trainer/coach Tim Seubring tweemaal. Corné van den Berg verving Thijs Oosting in de verdediging en Jako van Faassen loste middenvelder Giel Stahlmecke, die wat pijntjes had, af. Doordat FIT Boys slordig speelde kwam Mussel toch nog in de zestien van FIT Boys en moest Niels van der West handelend optreden. Omdat de pijp wel aardig leeg begon te raken bij Mussel, kreeg FIT Boys voorin veel ruimte en maakte in de 85e minuut ook nog de 6 – 0. Matthijs Bonnen scoorde zijn 2e. Na iets meer dan 90 minuten floot scheidsrechter Wiecher Stoetman deze wedstrijd de boeken in. Veelzeggend was het gesprek tussen 2 spelers van Mussel met een toeschouwer uit Mussel direct na de wedstrijd: “Ze waren echt veel beter.” Het klasseverschil was deze zaterdagmiddag enorm groot en de uitslag dus niet geflatteerd. Met de andere uitslagen in de 4e klasse F steeg FIT Boys naar de 4e plek. Al met al en fijne middag.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg, Thijs Oosting (70e Corné van den Berg), Julian Boom, Giel Stahlmecke (70e Jako van Faassen), Matthijs Bonnen, Lars Hilberts (59e Jelmer van Dijk), Marrin Strijker, Leon Timmerman (59e Daniël van der West).

In het Paasweekend is FIT Boys vrij en 6 april gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd in Coevorden op Sportpark Klinkenvlier tegen CSVC.

Pupil van de Week: Sebas Bartels