FIT Boys pakt 3 hele belangrijke punten

12 mei 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelde 2 dagen na het debacle van Bovensmilde uit in Dedemsvaart tegen SCD’83. De ploeg had amper 48 uur de tijd om zich te herpakken en had de 3 punten meer dan nodig. Eerste tegenvaller viel te verwerken in de warming-up. Elwin Dam kon niet starten, hij had teveel last van een donderdag opgelopen blessure. FIT Boys vocht voor wat het waard was en stopte ongelooflijk veel strijd en passie in de wedstrijd. De meeste spelers konden amper op eigen kracht na 96 minuten het veld verlaten. De ploeg ging tot aan het gaatje en ver daarover heen. Voorwaartsen Stefan Eefting en Christiaan Trijbels waren een ware plaag voor de SCD’83-verdediging en er kwamen ook kleine kansen. Maar ook SCD’83 kreeg legio mogelijkheden om de score te open. Maar of het vizier stond niet op scherp of FIT Boys-keeper PeterJan Oosting lag in de weg. Na 24 minuten waren de FIT Boys-spitsen er weer van door. Stefan Eefting bediende de mee opgekomen Jos Gerding op maat en Jos verschalkte de SCD-goalie met een prachtige lob (0 – 1). Een glaszuiver en streep loos doelpunt van de Euroclean-combinatie Stefan-Jos.  Tot aan de rust veranderde deze score niet.

Na de rust was er eerst sprake van een gelijk opgaande strijd, maar naarmate de 2e helft vorderde ontwikkelde SCD’83 een nadrukkelijk veldoverwicht. De ploeg haalde op inzet en werklust deze middag wel een ruime voldoende, in tegenstelling tot Hemelvaartsdag. Meest opvallende krachten aan FIT Boys-zijde waren, zonder iemand te kort te willen doen, Dirk van Faassen en Jeroen Boelen. Dirk had eerst de teleurstelling van niet spelen, maar moest door de blessure van Elwin Dam toch starten. En hij speelde een ijzersterke wedstrijd. Jeroen Boelen moest de afgelopen weken genoegen nemen met een reserverol, maar door de blessure van Arjan Keijzer speelde Jeroen in de basis. En hij speelde een ijzersterke wedstrijd en was verdedigend erg sterk. doordat SCD begon te drukken kreeg FIT Boys ruimte. Jesse Drenth had bij zo’n aanval een prachtige steekbal op Stefan Eefting die oog in oog met de SCD-keeper kwam te staan. Hij schoot helaas tegen de keeper op en zo ging deze 100%-kans op de 0 – 2 verloren. De moegestreden spitsen Christiaan Trijbels en Stefan Eefting werden gewisseld voor Jesse Turkstra en Matthijs Bonnen. Ook Gerald Haandrikman kon vlak voor tijd echt niet meer door met (bijna) kramp in beide benen. Zo kwam Elwin Dam toch binnen de lijnen op in de laatste 10 minuten de winst over de streep te spelen. In de laatste fase was het pompen of verzuipen, alarmfase 1. SCD claimde een strafschop na vermeend ‘opzettelijk’ hands. Scheidsrechter Companger gaf de penalty niet. In de 6 minuut van de blessuretijd had SCD’83 de ultieme kans op de gelijkmaker. Bij een scrimmage voor het FIT Boys-doel wilde de bal maar niet weg. PeterJan Oosting wist een inzet te keren met het scheenbeen en Julian Boom kon de bal ruimen. Kort daarna floot Companger voor het einde en nam FIT Boys de o zo belangrijke 3 punten mee naar Beilen, samen met de weer massaal meegereisde supporters. De 12e man was weer heel belangrijk deze middag. Daarom een groot compliment aan onze trouwe aanhang.

Door de overige resultaten steeg FIT Boys 2 plaatsen tot boven de degradatiestreep. Zaterdag 19 mei speelt de ploeg thuis tegen directe concurrent FDS. Bij winst en gunstige resultaten van de concurrentie kan FIT Boys zich al definitief veilig spelen. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bulthuis. Je zou zeggen: Een potje dat je niet wilt missen!

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Jeroen Boelen, Ruud Seubring, Gerald Haandrikman (85e Elwin Dam), Renaldo Boom, Dirk van Faassen, Julian Boom, Jos Gerding, Jesse Drenth, Stefan Eefting (80e Jesse Turkstra) en Christiaan Trijbels (75e Matthijs Bonnen).