FIT Boys pakt 6e plek ten koste van Waskemeer

27 mei 2023

(Foto’s: Gert Pronk)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van afscheidnemend coach Otto Halmingh ging de laatste speelronde op bezoek in Waskemeer om tegen de plaatselijke vv te spelen. Het leek een wedstrijd om des keizers baard, maar FIT Boys wilde toch wel de 6e plek veilig stellen. En bij Waskemeer stond alles in het teken van het topscoorder van de 4e klasse D maken van spits Mitchell Schievels. En hij liet van zich spreken deze middag. Op een zonovergoten sportpark ’t Alde Leger zag het publiek een wedstrijd tussen een ploeg die achterover leunde en gokte op de snelle aanvallers (Waskemeer) en een ploeg die veel balbezit had en de nodige prima aanvallen op de mat legde (FIT Boys). Bij vlagen haalde FIT Boys weer het niveau van de 1e fase van de 1e seizoenshelft. Maar Waskemeer heeft Mitchell Schievels en toen rond de 27e minuut de aalvlugge rechtsbuiten Corné van den Berg te snel af was en een puntgave voorzet afleverde, knikte de Wakemeer spits prima binnen (1 – 0). Zijn 21e van het seizoen. Dat was ook de ruststand, al had FIT Boys twee uitgelezen kansen op ook te scoren. Bij een prima aanval over rechts kwam Stefan Eefting in balbezit. In plaats van direct schieten, kapte hij naar binnen en schoot op een Waskemeer-speler. Bij een aanval over links sneed Lars Hilberts naar binnen en schoot fabelachtig en de bal zeilde richting kruising. De Waskemeer-keeper tikte de bal uit de bovenhoek. Lars werd regelmatig geconfronteerd met een dubbel dekking, Waskemeer had zijn huiswerk goed gedaan. Rust.

De tweede helft kwamen Robert Haandrikman, Thijs Oosting en afscheidnemende Ivo van Ewijk binnen de lijnen voor Niels van der West, Corné van den Berg en Johan Vriesema. FIT Boys speelde de 2e helft sterk, had veel balbezit en er kwamen ook kleine kansjes. Maar Waskemeer zocht nadrukkelijk spits Schievels, bij weer een voorzet knikte hij de 2 – 0 binnen (65e) zijn 22e van het seizoen. Wedstrijd leek gelopen, en trainer/coach Otto Halmingh wisselde door. Gerjan Hoogenberg en Julian Boom verlieten het veld en Lars de Boer en Mike Jonink kwamen binnen de lijnen. FIT Boys zette aan en Stefan Eefting zag zijn inzet, toen hij de zestien in kon snijden, nog naast gaan. Even later kreeg Lars Hilberts op links de bal, sneed weer naar binnen en produceerde een harde schuiver in de korte hoek. Een houdbare bal, maar de ingevallen reservedoelman van Waskemeer dook over de bal heen (67e 2 – 1). Het kon dus nog, een punt overhouden aan deze wedstrijd en 6e worden. Bij weer een aanval over rechts, kwam andermaal Lars Hilberts in balbezit en schoot weer hard en laag in de benedenhoek buiten het bereik van de keeper (87e 2 – 2). Waskemeer pompte elke bal naar voren in de hoop dat topscoorder Schievels zijn 23e zou maken en topscoorder van de 4e klasse D zou worden. Maar de rappe Thijs Oosting hield hem met hulp van de overige verdedigers in bedwang. Aan de andere kant kon gelegenheidsaanvoerder Ivo Van Ewijk zijn afscheid bijna opluisteren met de winnende. Hij sneed de zestien en kwam vrij voor de keeper, maar deze redde nu bekwaam door zich voor de bal te werpen. Zo eindigde deze boeiende en toch wel vermakelijke wedstrijd in een 2 – 2 gelijkspel en daarmee is FIT Boys dit seizoen als 6e geëindigd. Een eindplek die Otto Halmingh al voorspeld had. Tijdens de FIT Boys Familiedag zal de 1e selectie nog afscheid nemen van Otto Halmingh (vertrekt naar 3e klasser WVV) en Ivo van Ewijk.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West (45e Robert Haandrikman), Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Gerjan Hoogenberg (60e Lars de Boer), Corné van den Berg (45e Thijs Oosting), Johan Vriesema (45e Ivo van Ewijk), Julian Boom (60e Mike Jonink), Giel Kerssies, Stefan Eefting, Jelmer van Dijk en Lars Hilberts.