FIT Boys pakt eindelijk weer overwinning

29 april 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving deze zaterdagmiddag Wildervank op Sportpark Noord-West. De trainer gaf voor de wedstrijd aan dat hij niet een heel team kon wisselen na de slechte prestatie tegen Mussel vorige week, maar het moest wel anders deze middag en dus enkele verrassingen in de opstelling. JO19-1 spelers Koen de Vries (linksback) en Mart Oosting (rechtshalf) speelden in de basis. Aanvoerder Julian Boom viel in de warming up nog uit en werd vervangen door Jelmer van Dijk. Eerst trapte Pupil van de Week Jorrit Flokstra af en scoorde. En de wissels pakten goed uit. Er zat meer voetbal in de ploeg en het balbezit was daardoor vaak langer van duur. Drie keer kreeg FIT Boys een hele goede kans op de 1 – 0 de eerste helft. Eerst kwam spits Daniël van der West, door een misser achterin, onverwacht in balbezit en moest snel handelen op 7 meter van het doel maar mistte. Linksback Koen de Vries stoomde 2 keer goed mee op naar voren en haalde één keer uit en kopte richting doel (beide in het zijnet). Wildervank kreeg de 1e helft wel mogelijkheden maar geen kansen. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0 – 0 stand.

Na de rust zette FIT Boys direct goed druk en Wildervank leek niet fris uit de kleedkamer te zijn gekomen. Bij geklungel achterin kon spits Stefan Eefting alleen op de keeper af. Hij omspeelde deze en had een leeg doel voor zich. Maar de Wildervank-keeper raakte Stefan licht en hij raakte uit balans en schoot de bal jammerlijk naast. De ultieme kans op de 1 – 0. Daarna zakte het spelpeil aan beide zijden en duurde het tot het einde van de wedstrijd toen Wildervank een vrije schietkans op de paal schoot. In 100% kansen was het dus gelijk, al had FIT Boys dus iets meer mogelijkheden. De wedstrijd leek uit te lopen op een bloedeloze 0 – 0. Trainer/coach Otto Halmingh ging wisselen en bracht onder andere Mike Jonink binnen de lijnen. Een gouden wissel zo bleek. FIT Boys kreeg een corner en na een kans binnen de vijf meter sprong de bal voor de voeten van Mike die verwoestend uithaalde en zo de 1 – 0 liet aantekenen. Wildervank ging meer risico nemen en speelde achterin één-op-één. Wildervank drukte wel, zonder echte kansen te krijgen. FIT Boys kreeg de ruimte en met iets meer precisie had een mogelijkheid (drie-tegen-drie werd niet goed uitgespeeld) gepromoveerd kunnen worden tot kans. Vlak voor tijd kreeg Wildervank op randje zestien redelijk recht voor het doel een vrije bal. De muur werd geformeerd, maar de bal krulde er om heen laag in de lange hoek. Menigeen dacht aan de 1 – 1, maar rekende buiten keeper Robert Haandrikman, die vaste keeper Niels van der West (handblessure) met verve verving. Hij tikte met de katachtige reflex de bal uit de benedenhoek. In de resterende minuten hield FIT Boys stand en trok het de 1 – 0 over de streep. Eindelijk weer een overwinning, eindelijk weer 3 welkome punten.

Volgende week speelt FIT Boys het inhaalduel uit in Nieuw Weerdinge om 14:00 uur op Sportpark NWVV tegen NWVV en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Geert Nijboer.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Gerjan Hoogenberg, Koen de Vries (70e Corné van den Berg), Mart Oosting, Lars Hilberts, Jako van Faassen (60e Johan Vriesema), Stefan Eefting (60e Roan Koster), Daniël van der West en Jelmer van Dijk (75e Mike Jonink).

Pupil van de Week: Jorrit Flokstra