FIT Boys pakt overwinning met passie en inzet

11 oktober 2020

(foto’s: Ria de Vries)

Zaterdagmiddag 10 oktober reisde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh af naar Dedemsvaart om SCD’83 te bestrijden. De uitgedachte tactiek werkte uitstekend. SCD’83 had wel de bal, maar te weinig creativiteit om echt kansen te creëren. Het moest het van spelhervattingen hebben, met name corners. Bij één corner werd de bal net naast gekopt. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ruimte om te counteren en bij rust had het zomaar op voorsprong kunnen staan. Stefan Eefting kon alleen op de SCD’83 keeper af, kreeg de bal niet goed mee en werd teveel naar de zijkant gedreven. Hij probeerde nog wel de meegelopen spits Daniël van der West te bereiken, maar dat lukte niet. Uit een corner kon Daniël de bal niet naar de grond koppen en deze bal ging over. Bij rust stond derhalve de brilstand op het scorebord.

Na de rust viel Martijn de Vries in voor de niet fitte Daniël van der West. Het spelbeeld veranderde niet. SCD’83 had de bal en FIT Boys zorgde voor speldenprikjes. Nadat Renaldo Boom geblesseerd het veld verliet en werd vervangen door Jacco van Faassen, kreeg SCD’83 weer enkele spelhervattingen die nog niks opleverden. Toen rechtsback Arjan Keizer even druk naar voren zette, was de linkerflank aan FIT Boys zijde vrij. De prima voorzet die volgde werd knap binnen gewerkt door Erik Wencker (1 – 0). FIT Boys veranderde niets aan de tactiek en wist dat de kansjes nog gingen komen. Arjan Keizer stuurde linkshalf Jacco van Faassen goed diep. Die speelde zijn man uit en zette voor, maar dat leek op niets uit te draaien. De hoge bal kon niet onder controle gebracht worden door de SCD-verdediger. Jacco pikte de bal van zijn voet, werd licht vastgehouden en ging neer. De goed leidende scheidsrechter Hoornstra wees naar de stip. Hoewel de SCD-keeper de bal nog raakte, maakte spits Stefan Eefting de 1 – 1. SCD kon deze middag niet omgaan met de verdedigde tactiek van FIT Boy en raakte geïrriteerd. Dat kwam het spel van de ploeg uit Dedemsvaart niet ten goede. Na 70 minuten was Dirk Jan Smelt leeg en werd vervangen door JO19-speler Lars Hilberts, die ook al 90 minuten in de benen had bij zijn eigen team. FIT Boys loerde op de kansjes en in de 89e minuut kwam die kans. Keeper Niels van der West nam een doeltrap lang. Een SCD-spelers kopte de bal en raakte deze verkeerd en deze schoot over de SCD-verdediging. Een SCD-verdediger dacht de klus te klaren, maar had buiten de rappe Stefan Eefting gerekend. Stefan kon alleen op de keeper af, omspeelde die en scoorde de 1 – 2. De vreugde was enorm en FIT Boys knokte zich de laatste minuten naar de overwinning. SCD drukte, kreeg mogelijkheden maar geen echte kansen meer. Zo ging de overwinning verrassend maar toch ook wel terecht, ook volgens SCD-trainer Pim Donker die zijn ploeg een slechte instelling verweet, naar FIT Boys.

Volgende week zaterdag 17 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Hollandscheveld.