FIT Boys pakt tegen Lutten wederom geen punten

23 oktober 2021
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh gingen deze zaterdag op bezoek in Slagharen om tegen sc Lutten te spelen. Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje kon de toch wel gehavende ploeg voor het eerst dit seizoen misschien een punt of punten gaan pakken. Met twee 2e elftalspelers in de basis, Jesse Turkstra en Johan Vriesema, en naast 2 eigen spelers ook nog JO19-speler Roan Koster op de bank begon FIT Boys aan deze wedstrijd. Hoewel Lutten veel de bal had, voetbalde FIT Boys heel leuk mee. Door het veldoverwicht van Lutten kreeg de ploeg van trainer/coach Sander vd Lustgraaf ook wel mogelijkheden en enkele kansen, maar ook aan de andere kant deelde FIT Boys speldenprikjes uit. In de 31e minuut kwam Lutten via Boudewijn de Graaf op 1 – 0. Daarna had FIT Boys zowaar even het initiatief en kwam het tot kleine mogelijkheden. Vervelend incident was het uitvallen van Lars Hilberts met een enkelkwetsuur. Lars de Boer kwam hem vervangen. Beide ploegen gingen rusten met een 1 – 0 stand.

In de tweede helft kwam Martijn de Vries, inmiddels met schoenen, Jako van Faassen aflossen. FIT Boys voetbalde in de 1e fase van de 2e helft erg goed mee en werd zowaar ook gevaarlijk. Bij een prachtige aanval speelde Matthijs Bonnen spits Stefan Eefting goed aan. Hoewel de Lutten-assistentscheidsrechter vlagde nam de op één lijn staande scheidsrechter Daniël Dorgelo dit niet over. Stefan legde uitstekend breed op de meegelopen Daniël van der West en die schoof de bal uitstekend binnen (50e, 1 – 1). Lang kon de ploeg niet van dit succesje genieten. 3 minuten later was het al 2 – 1 door andermaal Boudewijn de Graaf. Een domper, maar FIT Boys gaf niet op en drukte in sommige fases van de 2e helft Lutten zowaar terug. Van de kant coachte de Lutten-trainer: “Houd dit vast.”, maar FIT Boys zette door. Een diepe bal werd door de uitstekend spelende Daniël van der West op de rand van de 16 uitstekend gecontroleerd. Hij produceerde een prachtige lange lob over de voor zijn doel staande Lutten-keeper. De 2 – 2 leek binnen te vallen, maar helaas spatte de bal op de lat uiteen. FIT Boys bleef drukken, maar gaf ook ruimte weg en in de 80e minuut maakte Lutten de 3 – 1 (Jan van den Berg). JO19-speler Roan Koster kwam Stefan Eefting nog vervangen in de spits en viel goed in. FIT Boys drukte en Lutten maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Bij het scheiden van de markt maakte Lutten ook nog de 4 – 1 (Justin Westerbeek). Een wat geflatteerde uitslag. Lutten was wel sterker, maar de Lutten-staf was ook reëel: “Als jullie die 2 – 2 wel maken moeten wij het nog zien.” Daar koopt de jonge FIT Boys-ploeg niets voor. Andermaal verlaat de ploeg met een drup aan de neus en 0 punten na 90 minuten het veld.

Volgende week 30 oktober kan FIT Boys op jacht gaan naar de eerste punten thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen SVN’69. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nino Beerens.