FIT Boys pakt terecht de 3 punten tegen SVBO za

7 oktober 2023

(Foto’s: Ria de Vries, video: Carlina Stahlmecke)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring snakte naar een overwinning en dat moest gaan gebeuren tegen laagvlieger SVBO za. Thuis op Sportpark Noord-West was het zaak scherp te beginnen en niet weer op een achterstand te komen. Pupil van de Week Kasper Flokstra gaf het goede voorbeeld en scoorde. Hoewel trainer/coach Tim Seubring er vooraf op gehamerd had om scherp te starten, was het SVBO za die al na 3 minuten de 0 – 1 maakte (Niels Wessels). Wat een domper en weer moest de ploeg een achterstand goed maken. Naarmate de 1e helft vorderde kwam FIT Boys steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook zeker kansen en mogelijkheden op een doelpunt. Zo rond de 20e minuut zat het vuur er goed in en werd SVBO za over het hele veld afgejaagd. Bij een bal in de zestien zette Daniël van der West vol druk op de SVBO-keeper, tikte de bal er langs en werd onderuit gehaald door de SVBO-keeper. Penalty, geen twijfel. Aanvoerder Matthijs Bonnen nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk raak (21e 1 – 1). Achterstand goedgemaakt. FIT Boys bleef de bovenliggende partij, maar wist dit niet in doelpunten om te zetten en zo bereikten beide teams de rust met een 1 – 1 stand.

De 2e helft pakte FIT Boys het heft stevig in handen en was de betere partij. Keeper Niels van der West had de 2e helft amper iets te doen. Aan de andere kant waren de FIT Boys-aanvallers steeds gevaarlijk en een plaag voor de SVBO-verdediging. Toch duurde het (te) lang voordat FIT Boys een voorsprong pakte. Het was al de 82e minuut toen linksbuiten Lars Hilberts zijn directe tegenstander het bos in stuurde en met een lage schuiver in de korte hoek raak schoot (2 – 1). SVBO za ging drukken om de gelijkmaker te forceren. FIT Boys kreeg heel veel ruimte om de score uit te bouwen. Bij een vrije bal halverwege de helft van SVBO za bracht Lars Hilberts de bal hoog in. Kleinste man aan de kant van FIT Boys, Matthijs Bonnnen, kopte raak (89e 3 – 1). De wedstrijd leek beslist. SVBO za viel aan met de moed der wanhoop, maar creëerde geen echte 100% kansen meer. Na enkele minuten blessure-/extratijd, ook door een vervelende blessure van Marrin Strijker (hamstring), floot de goed leidende scheidsrechter Wiecher Stoetman voor het einde en werd in het kader van de week van de scheidsrechter door aanvoerder Matthijs Bonnnen in het zonnetje gezet. FIT Boys vierde de terechte overwinning en eindelijk waren er 3 punten binnen.

Zaterdag 14 oktober om 14:30 uur op Sportpark Nieuwlande speelt FIT Boys tegen SCN. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marco Smook Brands.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Mart Oosting, Leon Timmerman (70e Johan Vriesema), Giel Stahlmecke (75e Julian Boom), Matthijs Bonnen, Marrin Strijker (72e Jelmer van Dijk), Daniël van der West (75e Damian Swierczynski), Lars Hilberts.

Pupil van de Week: Kasper Flokstra