FIT Boys pakt terecht de winst tegen SJS

20 april 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring doet nog volop mee om het kampioenschap in de 4e klasse F. Maar dan moest er wel gewonnen worden in Stadskanaal van SJS. En Tim Seubring moest centraal achterin even puzzelen door een schorsing en blessures. Het centrale duo bestond deze middag uit Mart Oosting en Daniël van der West en zij deden dit meer dan goed. FIT Boys was van meet af aan de bovenliggende partij en had het meeste balbezit. Het eerste half uur hoefde keeper Robert Haandrikman niet handelend op te treden en moest alleen wat terugspeelballen verwerken. FIT Boys kreeg mogelijkheden en enkele kansen. Ook uit corners werd het gevaarlijk, maar de ploeg beloonde zichzelf niet voor het goede spel en het overwicht. De eerste de beste aanval van SJS werd wel direct een doelpunt. Arwen de Koe kon ongehinderd binnenkoppen (1 – 0). FIT Boys bleef doen wat het deed voor dit doelpunt en dat was veel balbezit hebben en op de helft van SJS spelen. Belangrijkmoment volgde aan het einde van de 1e helft. Marrin Strijker werd diep gestuurd en was veel sneller dan de centrale verdediger Ronald Zuidema. Liggend op de grond beroerde hij de bal met de hand waardoor Marrin niet alleen op de keeper af kon. Scheidsrechter Hein floot terecht, maar wat ging hij doen. Het was binnen de zestien, ook volgens de spelers van SJS. Maar Ronald Zuidema gaf na afloop aan dat hij licht geraakt werd door Marrin waardoor hij viel. Scheidsrechter Hein toonde de SJS-verdediger de gele kaart en gaf een vrije bal. Weg kans op 1 – 1, want uit de vrije bal kwam geen kans. Ondanks diverse goede mogelijkheden en kansen, scoorde FIT Boys niet en was de ruststand 1 – 0.

De 2e helft veranderde weinig aan het spelbeeld, al kwam SJS ook wat meer op de helft van FIT Boys en moest keeper Robert Haandrikman bij een paar spaarzame mogelijkheden van SJS scherp zijn. Toch was het wachten op de gelijkmaker, want ook de 2e helft kreeg FIT Boys kansen en mogelijkheden. Ook in de 2e helft nog een opmerkelijk moment. Mart Oosting draaide achterin handig bij zijn tegenstander weg en zonder de mogelijkheid van de bal spelen kegelde de SJS-speler Mart onderuit. De bal rolde richting zijlijn en iedereen wachtte op het fluitje van Hein, maar die bleef uit. De SJS-speler met de bal aan de voet bij de zijlijn bleef ook stilstaan, maar ging toch maar door toen Hein liet doorspelen. Trainer/coach Tim Seubring wisselde en bracht Stefan Eefting voor de licht geblesseerde Leon Timmerman. In de 68e minuut was linksbuiten Lars Hilberts zijn directe tegenstander te snel af en ging richting achterlijn. Zijn strakke voorzet was perfect op maat voor de bij de tweede paal inlopende Marrin Strijker die binnen tikte. 1 – 1 en een meer dan terect doelpunt. Hoogtepunt van de middag volgde daarna snel. De net ingevallen Stefan Eefting kreeg op rechts de bal en sneed naar binnen en schoot met zijn linker fantastisch in de kruising. Wat een goal! Iedereen stond naar het fonkelnieuwe scorebordscherm te kijken, maar daar verscheen geen herhaling van dit wonderschone doelpunt. 1 – 2 en die tussenstand vonden vriend en vijand van FIT Boys wel terecht. SJS moest zijn meerdere erkennen in FIT Boys, dat deze middag gewoon te sterk was voor de ploeg uit Stadskanaal. In het verloop van de wedstrijd probeerde SJS het nog wel, maar kreeg FIT Boys de beste kansen om de score uit te bouwen. Rond de 90e minuut floot scheidsrechter Hein de wedstrijd de boeken in en gingen de 3 punten terecht mee naar Beilen.

De spanning in de 4e klasse F is om te snijden. Er doen nog 4 ploegen mee om het kampioenschap. Borger (39 punten), SCN (36), FIT Boys (33) en Fc Assen (33) kunnen met 2 wedstrijden te gaan nog de 1e plek pakken. Borger speelt nog tegen FIT Boys (11 mei) en Hollandscheveld (18 mei). SCN speelt nog tegen VAKO en CSVC. FIT Boys speelt nog tegen Borger en Wildervank. En Fc Assen speelt nog tegen CSVC en Mussel. Borger behaalde de laatste 4 wedstrijden 3 keer een 0 – 0 gelijkspel en de spanning bij de groen-witten neemt toe. Is SCN de dark horse en pakken zij de titel? En theoretisch kunnen FIT Boys en Fc Assen het kampioenschap ook pakken als zij in hun laatste 2e wedstrijden dik winnen en Borger en SCN 2 keer verliezen.

Voor FIT Boys dus nog twee wedstrijden, 11 mei in Borger speelt FIT Boys tegen de plaatselijke SV om 14:30 uur. En 18 mei ontvangt de ploeg om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West Wildervank.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Mart Oosting, Daniël van der West, Corné van den Berg, Jako van Faassen (74e Johan Vriesema), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts, Marrin Strijker (74e Jelmer van Dijk) en Leon Timmerman (65e Stefan Eefting).