FIT Boys Schoolvoetbal weer groot succes

11 april 2018
de Webmaster

Waar vorig jaar de regen met bakken uit de hemel kwam, was het deze editie prachtig zonnig weer. Dus op een zonovergoten Sportpark Noord-West ontving 23 teams van de basisscholen uit de regio Beilen, 12 meisjes- en 11 jongensteams. Bij beide werd in drie poules gestreden om een plek in de halve finales. Toen alle kruiddampen waren opgetrokken won bij de jongens De Eshorst en bij de meisjes Zuiderenk.

De organisatie van het FIT Boys Schoolvoetbaltoernooi Regio Beilen was in handen van Rienk van Ewijk, Janita Mulder en Matthijs Boer. Maar kregen hulp van diverse vrijwilliger die hielpen bij de organisatie, het fluiten en het bemensen van de bar. Een speciaal woord van dank dus voor al deze toppers. De FIT Boys Donderdagochtendploeg bemande de kantine en verzorgde iedereen van een natje en een droogje. Top geregeld. De poulewedstrijd verliepen soepel, de telling van de punten en het doelsaldo iets minder. Bij de meisjes waren Lindelaar 1 en Eshorst 2 gelijk geëindigd en hadden strafschoppen uitkomst moeten bieden. In plaats daarvan speelde Lindelaar al de halve finale. De strafschoppen achteraf tussen De Eshorst 2 en De Lindelaar wezen uit dat dit de terechte halve finale was, omdat De Lindelaar de strafschoppen won. Na 4 spannende halve finales kon iedereen zijn opwachting gaan maken voor de finales bij de jongens en de meisjes. Bij de jongens was de finale Lindelaar 1 tegen Eshorst 2 en werd de G.A. de Ridder op strafschoppen 3e. Bij de meisjes ging de finale tussen de Zuiderenk en de Lindelaar 1 en won, zoals gezegd, de Zuiderenk.

Het was een zeer succesvolle dag onder fantastische weersomstandigheden. Volgend jaar zal dit evenement zeker weer georganiseerd gaan worden door FIT Boys. Tot volgend jaar!