FIT Boys speelt eerste oefenwedstrijd gelijk tegen Dwingeloo

16 augustus 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh reisde met een selectie van 17 spelers af naar Dwingeloo om tegen zondag 3e klasser Dwingeloo te oefen. En er ontstond een leuke en nuttige oefenwedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Met name de eerste helft legde FIT Boys 1 een heel acceptabele pot op de mat en stond het gewoon goed. Er werd weinig weggegeven en er werden wel wat kansjes gecreëerd. De grootste kans werd ook omgezet in een doelpunt, maar (achteraf) onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Lars Hilberts ontving in het middenveld de bal en met een prima lichaamsschijnbeweging stuurde hij zijn tegenstander het bos in en had het veld voor zich vrij. Met een prima steekpass zette hij Stefan Eefting volledig vrij voor de keeper en Stefan faalde oog in oog met de Dwingeloo-keeper niet en maakte de 0 – 1. Wat volgde was een vlagsignaal, wat zeker een VAR-moment waardig was. In de rust gaven de Dwingeloo-spelers zelf ook wel toe dat het op 2 meter geen buitenspel was. Jammer maar helaas. Zo werd er gerust met een brilstand, maar wel eerder dan na 45 minuten. In de 37e minuut speelde Arjan Keizer zijn tegenstander met een schijnbeweging uit, maar deze speler gleed vervelend weg en er knapte iets in het onderbeen. Kermend van de pijn bleef hij liggen en het leek op een kuitbeenblessure. Met een brancard moest hij het veld verlaten en scheidsrechter Kleis Lageveen besloot te fluiten voor de rust. Vanaf deze plaats heel veel sterkte en succes met je herstel!

Opstelling 1e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Gerald Haandrikman, Julian Boom, Thijs Oosting. Jelmer van Dijk, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Mike Jonink. Stefan Eefting en Lars Hilberts.

In de tweede helft kwamen er vijf verse krachten binnen de lijnen en werd de opstelling flink door elkaar gehusseld. Trainer/coach Otto Halmingh wilde wat spelers op bepaalde posities uitproberen. Zo kwam youngster Mike Jonink laatste man te staan en vormde een koppeltje met voorstopper Nick Middelbos. Dat was in het begin even wennen, maar naarmate de 2e helft vorderde liep dat steeds beter. Er werd ook nog gescoord. In de 51e minuut werd er achterin niet resoluut ingegrepen en maakte Dwingeloo de 1 – 0. 3 minuten later stond de 1 – 1 al weer op het score bord. Nu een foutje aan Dwingeloo kant waarvan Stefan Eefting profiteerde. In de 68e minuut kwam Dwingeloo weer op voorsprong (2 – 1), maar FIT Boys had het slotakkoord en de prima spelende Lars Hilberts bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt en de 2 – 2 (72e). Dat was de eindstand en beide trainers konden terugkijken op een nuttige oefenpot.

Opstelling 2e helft: Robert Haandrikman, Lars de Boer, Nick Middelbos, Mike Jonink, Gert Jan Mellema (65e Thijs Oosting). Arjan Keizer (70e Jako van Faasen), Matthijs Bonnen, Corné van den Berg. Ivo van Ewijk, Stefan Eefting en Lars Hilberts.

Vrijdagavond 20 augustus om 20:00 uur speelt FIT Boys thuis op het hoofdveld van Sportpark Noord-West zijn 2e oefenwedstrijd tegen SJS