FIT Boys speelt geen goede wedstrijd maar wint wel

10 februari 2024

(Foto’s: Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring kreeg vandaag op Sportpark Noord-West bezoek van laagvlieger LEO Loon. De knappe overwinning vorige week tegen koploper Hollandscheveld zou pas van betekenis zijn bij een overwinning vandaag thuis op de mannen uit Loon. Maar LEO Loon bleek in de uitwedstrijd eerder dit seizoen een taaie verdedigende ploeg. En dat bleek ook deze zaterdagmiddag. Ze zakten diep in en gaven zo weinig ruimte weg. In de eerste helft probeerde FIT Boys hier nog voetballend doorheen te komen, maar was vaak te slordig in balbezit en sommige spelers hadden regelmatig ruzie met de bal. Zo waren de kansen voor FIT Boys spaarzaam en loerde LEO Loon op dat ene foutje aan FIT Boys-kant om er via hun handige aanvallers dan uit te komen. Zo leek de wedstrijd een kopie van de uitwedstrijd en bereikten beide teams de rust met een 0 – 0 stand.

Na de rust bleef FIT Boys wel de bovenliggende partij, maar werd het spel van beide kanten nog slordiger en was er veel balverlies en zo werden er weinig aanvallen op de mat gelegd. Maar FIT Boys kon nog het meeste aan aanvallen denken en via hun aanvallende middenvelder en behendige en snelle aanvallers kon het naarmate de 2e helft vorderde toch kansen creëren. Na een uur spelen werd de rappe Marrin Strijker diep gestuurd en snelde de zestien in, maar werd onderweg geraakt door LEO Loon-speler Dennie Werink, die al een gele kaart had. Was het er buiten of was het er binnen. Het leek even onduidelijk wat scheidsrechter Martin Rozema ging doen, maar hij legde de bal toch op de stip en gaf Dennie Werink zijn 2e gele kaart en dus rood. LEO Loon moest door met 10 man en FIT Boys had nog een penalty te nemen. Lars Hilberts, die een moeilijke wedstrijd speelde, nam toch zijn verantwoordelijk en schoot onberispelijk binnen (62e 1 – 0). Het was voor FIT Boys zaak om het eigen spel te blijven spelen en het baltempo hoog te houden tegen een man minder. Dat lukte direct na de 1 – 0 nog wel redelijk en nog geen 6 minuten later gooide spits Daniël van der West het duel op slot en scoorde de 2 – 0. Hoewel het spel slordig bleef, kreeg FIT Boys ook nog mogelijkheden/kansen om de score uit te bouwen maar of de doelpoging was niet goed genoeg of de assist strandde in schoonheid. En verdedigend werd FIT Boys steeds slordiger en gaf te veel ruimte weg aan de 10 van LEO Loon. En zo kon LEO Loon ook nog aan aanvallen denken en kon ook nog zo maar de aansluitingstreffer vallen. Die viel uiteindelijk niet en zo kon FIT Boys ondanks een mindere wedstrijd wel de 3 punten bijschrijven en gaat de blik volop omhoog naar de top 5. LEO Loon komt steeds dichter bij de degradatiestreep en heeft de komende weken de punten hard nodig.

FIT Boys is nu twee weken vrij en speelt op zaterdag 24 februari een oefenwedstrijd thuis tegen HZVV 2. Deze wedstrijd staat onder leiding van Johan Koster. Zaterdag 2 maart gaat FIT Boys in de competitie op bezoek bij SVBO za.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Thijs Oosting, Jako van Faassen (79e JOhan Vriesema), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Marrin Strijker, Daniël van der West (71e Jelmer van Dijk) en Lars Hilberts.