FIT Boys speelt overtuigend en verslaat koploper

3 februari 2024
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring mocht na de winterstop voor het eerst weer om de punten spelen en vond direct een mooie uitdaging in koploper Hollandscheveld. Een mooie graadmeter om eens te kijken waar de jonge talentvolle selectie van FIT Boys staat. En in het verloop van de wedstrijd bleek het team er prima op te staan. Het bood de koploper meer dan goed partij, stond verdedigend goed en was met de rappe aanvallers een plaag voor de trage Hollandscheveld verdediging. Hollandscheveld had in de 1e fase van de 1e helft meer de bal, maar speelde die of achterin rond of speelde de lange bal om hun handige spitsen aan het werk te zetten. FIT Boys loerde op de tegenaanval en de ruimte achter de verdediging. De eerste mogelijkheid leek te gaan ontstaan voor Hollandscheveld, maar in plaats van door te lopen na een duel met voorstopper Julian Boom besloot de aanvaller na een lichte aanraking (werd niet onderuitgehaald zoals media van Hollandscheveld beweerde) te gaan liggen met laatste man Mike Jonink nog in de buurt. De FIT Boys-bank dacht aan geel voor de aanvaller voor een schwalbe. Het was Julian Boom die geel kreeg en Hollandscheveld dus geen kans maar een vrije bal die niks opleverde. Daarna was het de beurt aan FIT Boys. Een vrije bal werd door Lars Hilbert goed ingebrachte en de wederom goed vrij gelopen Matthijs Bonnen kopte tegen de lat. Even later was er weer een standaard situatie en daar waar FIT Boys ze in dergelijke situaties vaak tegen krijgt, scoorde FIT Boys nu zelf. Voorstopper Julian Boom mocht mee naar voren en schoot de bal tegen de touwen (9e 0 – 1). Een tot dan toe wel terechte tussenstand. Hollandscheveld speelde niet echt met de wil om te winnen, in tegenstelling tot FIT Boys dat met het mes tussen de tanden speelde en ook nog bij vlagen hele aardige aanvallen op de mat legde. Spits Marrin Strijker was menigmaal de centrale verdedigers te snel af en met was meer precisie en overzicht had er meer gescoord kunnen worden. Nu was het oppassen voor de tegenstoot, maar de Hollandscheveldspitsen hadden een zware middag. Naarmate de wedstrijd vorderde verdween spits Roy Strijker, tot deze wedstrijd al 12 keer gescoord, in de achterzak van de 17e jarige rechtsback Mart Oosting om daar pas na de wedstrijd weer uit te komen. Toch kwam Hollandscheveld op gelijke hoogte. Hollandscheveld middenvelder Mike de Jonge stoomde op en 3 spelers van FIT Boys konden hem niet afstoppen en hij schoot raak (40e 1 – 1). Goede aanvallen legde Hollandscheveld verder niet op de mat, dit was een individuele actie. Maar 2 minuten later pakte FIT Boys weer de voorsprong. Wie anders dan Marrin Strijker kreeg, na een prima aanval over rechts via Lars Hilberts die de bal op Leon Timmerman speelde, de bal in de zestien aangespeeld van Leon en schoot eerst nog tegen de keeper. De rebound schoot hij raak en dus de 1 – 2. Dat werd ook de ruststand.

De 2e helft ging Hollandscheveld nog nadrukkelijker de lange bal spelen en kreeg ook zeker kansen. Maar of het vizier stond niet op scherp of keeper Niels van der West lag in de weg en zo hield FIT Boys stand. En Hollandscheveld gaf achterin heel veel ruimte weg en dat konden de trage centrale verdedigers niet belopen. Marrin Strijker, deze middag onvermoeibaar, kon het wel belopen en gesteund door mede-aanvallers Leon Timmerman en Lars Hilberts en middenvelders Giel Stahlmecke en Matthijs Bonnen creëerde FIT Boys aardig wat kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar ook hier gold dat of het vizier niet op scherp stond of de Hollandscheveld-keeper in de weg lag. Lars Hilberts moest na 70 minuten echt gewisseld worden met rugklachten, die hij voor de wedstrijd al had. Jelmer van Dijk kwam binnen de lijnen. Even later wisselde Tim Seubring Jako van Faassen en bracht op zijn plaats spits Daniël van der West die als een extra voorstopper de ballen moest gaan wegkoppen. Vlak voor tijd mocht Thijs Janssens zijn debuut nog maken in het 1e elftal en verving de moegestreden Marrin Strijker. Hollandscheveld pompte de bal alleen maar lang en vergat te voetballen. FIT Boys had in de tegenstoot met wat meer zuiverheid Hollandscheveld nog meer pijn kunnen doen. Nu bleef het bij 1 – 2 en nam FIT Boys de 3 punten mee naar Beilen en het team leverde een meer dan puike prestatie. Hollandscheveld trainer Bernard Koning was na afloop eerlijk: “FIT Boys had de absolute wil om te winnen en die hadden wij vandaag niet.” En de reactie van aanvoerder Maykel Mols na afloop was ook veelzeggend want hij vond de meeste medespelers echt slecht vandaag en smeet zijn aanvoerdersband op de grond.

Volgende week ontvangt FIT Boys 1 op sportpark Noord-West om 14:30 uur LEO Loon 1. Daar heeft FIT Boys nog wat tegen recht te zetten na een matige 0 – 0 uit in Loon aan het begin van het seizoen. De lijn van deze wedstrijd tegen Hollandscheveld doorzetten is het devies.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Thijs Oosting, Jako van Faassen (82e Daniël van der West), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts (73e Jelmer van Dijk), Marrin Strijker (88e Thijs Janssens) en Leon Timmerman.