FIT Boys start voorbereiding op Hijkanello

4 augustus 2015
de Webmaster

Zaterdag 1 augustus startte de 1e selectie van FIT Boys met de eerste training van het seizoen 2015-2016. 1e elftaltrainer Ronald Bosma en de nieuwe 2e elftaltrainer Henk Everts en zijn assistent Tristan Haurissa konden ook dit keer weer gebruik maken van Hijkanello, het trainingsveld van HHCombi in Hijken. De 1e selectie heeft weer de nodige mutaties ondergaan. Basisspeler Elwin Dam neemt een sabbatical van een half jaar en Renaldo Boom gaat voetballen in de plaats waar hij ook gaat werken (Bergum). Nieuw zijn Stefan Kuik (vv Beilen) en enkele A-junioren die hun kans zullen krijgen en moeten pakken om bij de 1e selectie te blijven.

Deze week is er maandag weer getraind door de groep, nu op het eigen sportpark Noord-West en ook woensdag zal er een training worden afgewerkt. En dan wacht de eerste oefentegenstander en dat is zoals elk jaar buurman vv Beilen. Zaterdagavond 8 augustus om 19:00 uur trappen beide teams af en de wedstrijd gaat, ondanks de politiestakingen, gewoon door. Vooraf, tijdens en na afloop van deze wedstrijd kunnen de toeschouwers de verbouwde kantine van FIT Boys bewonderen. Het is een plaatje geworden met dank aan een grote groep vrijwilligers.

Tussen nu en volgende week staan er naast de trainingen ook nog 3 oefenwedstrijden op de planning, te weten sc Lutten (woensdag 12 augustus 19:30 uur), SCN (zaterdag 15 augustus, 14:30 uur in Nieuwlande) en sv Pesse za (dinsdag 18 augustus 19:30 uur in Pesse). En dan starten de bekerwedstrijden op 22, 25 en 29 augustus tegen respectievelijk ONT, LTC en Griffioen om vervolgens op 5 september de competitie te starten thuis tegen Borger.

Ook de 1e selectie van de dames van ST Beilen/FIT Boys trainde overigens maandag ook al weer op Sportpark Noord-West met toestemming van het Stichtingbestuur op een jeugdveldje.