FIT Boys start wedstrijd met indrukwekkende minuut stilte

24 februari 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

Deze zaterdag stond in het teken van het afscheid nemen van ons Erelid Sander Nijwening. Terwijl familie en vrienden in Assen afscheid namen van Sander hielden de spelers, staf en publiek een indrukwekkende minuut stilte voor Sander. Zoals de familie het gewenst had. Wel gewoon voetballen, maar er uiteraard wel bij stilstaan. Even weer het besef dat voetbal maar bijzaak is…..

FIT Boys (4e klasse F) oefende tegen HZVV 2 (reserve hoofdklasse) en er ontstond een mooie, gelijk opgaande wedstrijd. Het jonge HZVV, met 10 eigen spelers aangevuld met de nodige JO19-spelers, had een positieve spelopvatting. Ze speelden verzorgd voetbal, stonden hoog op en zetten druk waar het kon. FIT Boys was de 1e helft met name verdedigend zoekende, maar legde ook een aantal prima aanvallen op de mat. De ruimte lag op de flanken, waar Lars Hilberts en Leon Timmerman hun directe tegenstander menigmaal te snel af waren. Rond de 24e minuut was er weer zo’n fijne aanval over links en via diverse schijven kwam de bal uiteindelijk bij de volledig vrijstaande Giel Stahlmecke die zijn 1e in de hoofdmacht maakte en de 1 – 0 op het scorebord zette. Ook HZVV kwam tot mogelijkheden, maar tot de rand zestien combineerde het goed maar echte kansen kwamen er niet. Uit standaardsituaties (corners en vrije trappen) was er wel dreiging, maar scoorde de ploeg uit Hoogeveen niet.

De tweede helft zette FIT Boys het verdedigend iets anders neer, waardoor de HZVV-backs hun verdedigende taken meer nadrukkelijk moesten pakken. Dat zorgde voor een wat beter FIT Boys die wederom in fases van de wedstrijd prima voetbal liet zien met een paar fijne aanvallen. Aanvallende middenvelder Giel Stahlmecke, die wederom uitstekend speelde, legde vanaf rechts met een prachtige curvebal de perfecte voorzet neer in de zestien. Linksbuiten Leon Timmerman was naar binnengekomen en deze voorzet verdiende een doelpunt. Leon schoot naast. Naarmate de 2e helft vorderde drong HZVV ook weer aan en het spel golfde op en neer. FIT Boys kreeg via Daniël van der West en Lars Hilberts twee uitgelezen kansen om te scoren, maar verzuimde dit en zo bleef de marge maar 1 doelpunt. Bij een aanval over links wilde de linksbuiten van HZVV een voorzet produceren, maar de bal kwam gedragen door de wind met een boog bij de tweede paal en viel binnen (1 – 1). Een doelpunt die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Die stand veranderde niet meer en zo eindigde deze interessante oefenwedstrijd in 1 – 1. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams.

Komende zaterdag 2 maart speelt FIT Boys 1 om 14:30 uur op sportpark SVBO de uitwedstrijd tegen SVBO za 1. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mark Bos.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting (45e Mart Oosting), Gerjan Hoogenberg (80e Koen de Vries), Julian Boom (45e Mike Jonink), Corné van den Berg (70e Thijs Oosting), Jako van Faassen (45e Matthijs Bonnen), Giel Stahlmecke, Johan Vriesema (70e Thijs Oosting), Lars Hilberts, Daniël van der West en Leon Timmerman.