FIT Boys sterker in duel met SCN

20 mei 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen SCN Nieuwlande. SCN staat op een promotie-/degradatieplaats en moest dus vol voor de winst gaan. FIT Boys wilde steviger in het linker rijtje eindigen. Een interessante confrontatie dus met beide belangen op het spel. Nadat Pupil van de Week Daan Loovers had afgetrapt, kon de wedstrijd echt van start. FIT Boys was bijna de gehele eerste helft de bovenliggende partij en kreeg ook enkele prima kansen. SCN speelde verkrampt, creëerde zelf weinig en moest profiteren van foutjes aan de kant van FIT Boys. FIT Boys speelde bij vlagen best goed en creëerde zelf enkele prima kansen, maar wist het net niet te vinden. Zo gingen beide teams rusten met de brilstand.

De tweede helft gaf trainer/coach Otto Halmingh de ploeg mee rust en balbezit te houden en dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Giel Kerssies verving Johan Vriesema. Bij vlagen speelde FIT Boys volgens Bestuurslid van Dienst Jan Koster een soort tikkie takkie voetbal. Lang balbezit en een prima opbouw van achteruit met soms diepgang en prima aanvallen. Het leek wachten op de 1 – 0. FIT Boys wisselde nogmaals. Julian Boom kwam voor Arjan Keizer en even later verving Stefan Eefting Jelmer van Dijk. Voor de wedstrijd had trainer/coach Otto Halmingh de ploeg nog meegegeven dat het te weinig scoorde. Dat was spits Stefan Eefting niet vergeten. In de 75e minuut maakte hij de 1 – 0 na een prima aanval over links. Even later werd spits Daniël vd West gevloerd. Jako van Faassen nam de vrije trap snel en zette zo Daniël vd West aan het werk die Stefan uitstekend bediende en hij maakte de 0 – 2. Hevige protesten bij SCN vanwege vermeend buitenspel en hierbij viel een rode kaart. Met 10 man kwam SCN in de 77e op 2 – 1 en leek even hoop te hebben. SCN speelde alles of niets en gaf veel ruimte weg. FIT Boys had met wat meer precisie de score kunnen verdubbelen. Nu duurde het tot de 87e minuut toen Lars Hilberts er voorin vandoor kon. Hij speelde breed op de meegelopen Daniël vd West en die rondde beheerst af (3 – 1). Toch kwam SCN nog weer op 3 – 2. Een hoge voorzet in de zestien van FIT boys werd goed doorgekopt over de uitgekomen FIT Boys-keeper Niels vd West (3 – 2). Verder kwam SCN niet en FIT Boys speelde de wedstrijd professioneel uit. Een prima overwinning waardoor FIT Boys inmiddels 6e staat. SCN moet komende zaterdag winnen en hopen dat de concurrentie punten laat liggen om niet in de nacompetitie te verzeilen. Succes SCN. FIT Boys kan freewheelen tegen Waskemeer en de 6e plek veilig stellen.

Volgende week dus zaterdag 27 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Waskemeer. De wedstrijd staat onder leiding van scheidrechter Jaap Snippe.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (65e Julian Boom), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Corné van den Berg, Johan Vriesema (45e Giel Kerssies), Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (85e Mart Oosting), Jelmer van Dijk (60e Stefan Eefting), Daniël van der West en Lars Hilberts.