FIT Boys stunt in beker tegen 2e klasser DESZ

22 oktober 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde na een vrije zaterdag deze zaterdag in de 1e knock out ronde van de beker tegen 2e klasser DESZ. Beide teams hadden de poulefase van de beker overleefd, DESZ als 2e achter SVBO zo en FIT Boys verrassend als 1e in de poule voor 3e klasser Hoogeveen die met 2 – 0 werd verslagen. Zou FIT Boys dan als reuzendoder bestempeld moeten worden? Misschien wel, maar deze zaterdag wachtte dus 2e klasser DESZ die het in de competitie moeilijk heeft met 1 punt uit 4 wedstrijden. De vraag was of DESZ deze wedstrijd en de opponent, 4e klasser FIT Boys, serieus zou nemen. En dat bleek als snel wel het geval te zijn. Voor de wedstrijd werd Matthijs Bonnen nog in het zonnetje gezet voor zijn 200ste wedstrijd in het 1e. En daarna nam Pupil van de week Jorn Seubring de aftrap en scoorde.

DESZ begon furieus aan de wedstrijd en leek een snelle 0 – 1 te willen forceren. FIT Boys werd teruggedrongen en moest vooral verdedigen. En deze middag stak FIT Boys-keeper Niels van der West in een uitstekende vorm. Woensdag op de training was hij bijna onpasseerbaar en tikte de ballen zelfs uit de kruising. Ook deze middag stak hij in bloedvorm en behoede de ploeg samen met de prima staande verdediging voor een achterstand in de eerste 15 minuten. Langzaamaan kantelende de wedstrijd en zette FIT Boys druk vooruit en daar waar DESZ graag wil opbouwen, moest er vaak de lange bal worden gespeeld. FIT Boys kwam beter in het spel en legde ook een aantal prima aanvallen op de mat. Bij DESZ sloop er frustratie in de ploeg, omdat het niet liep en FIT Boys toch meer tegenstand bood dan de ploeg uit Zwartsluis verwacht had. Bij weer een druk moment zette Stefan Eefting goed door en blokte de bal van de keeper en deze caramboleerde van ruim 16 meter in het doel (1 – 0). Op dat moment helemaal niet onterecht en dit was ook de ruststand.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, waarbij DESZ wel meer balbezit had maar daar te weinig mee deed. FIT Boys loerde op de snelle uitval en daar kwamen mogelijkheden uit. Naarmate de 2e helft vorderde creëerde DESZ meer druk en leek de 1 – 1 in de lucht te hangen. En in de 61e minuut viel de 1 – 1 ook. Een droge schuiver met stuit in de korte hoek was FIT Boys-keeper Niels van der West te machtig. En DESZ wilde meer en probeerde ook snel de 2 – 1 te maken om zo een penaltyreeks te voorkomen. Toch was het kort daarna FIT Boys dat weer op voorsprong kwam. In de 69e minuut zette ingevallen spits Roan goed druk en kon de bal bij Matthijs Bonnen krijgen. Hij zag de op rechts volledig vrijstaande Lars Hilberts niet over het hoofd. Lars sneed de zestien in, wachtte lang en verschalkte toen de DESZ-keeper met een droge schuiver. Zou FIT Boys dan voor een daverende bekerstunt gaan zorgen? Er volgden nog 21 minuten en DESZ was het hier niet mee eens. Alleen de manier waarom het doelpunt tot stand kwam was sneu. De verder prima leidende jonge scheidsrechter Jeroen Zijl gaf DESZ een vrije bal net rechts buiten de zestien. Na een scheidsrechtersbal werd Corné van den Berg vastgehouden door zijn tegenstander. Hij viel en de DESZ speler die de kwaliteit van het FIT Boys-shirtje nadrukkelijk testte werd meegetrokken. Daar waar FIT Boys een vrije bal had moeten hebben, kreeg DESZ deze. De aanvoerde nam plaats achter de bal en met zijn linker bracht hij de bal hard en laag in de 5 meter. Alles en iedereen liep in het beeld van keeper Niels van der West en de bal verdween in de lange hoek. Toch nog de 2 – 2 bij het scheiden van de markt. Penalty’s moesten de beslissing gaan brengen. In de emotie riep trainer/coach Otto Halmingh de scheidsrechter nog iets toe voor de onterecht gegeven vrije trap. Hij kreeg hiervoor direct rood. Hij bood na afloop van de wedstrijd direct zijn excuses aan.

Aanvoerder Julian Boom haalde de ploeg bij elkaar en had 5 penaltynemers nodig. De eerste vier volgden vlot, maar wie nam de 5de penalty. “Roan, jij? Kom op, durf je het aan?” En zijn antwoord was: “Oke!” De eerste 6 penalty’s gingen van beide kanten onberispelijk binnen, maar steeds moest DESZ de beurt weer goedmaken. De 7e penalty werd ook benut door FIT Boys en de druk lag weer bij DESZ. Hun 4e penalty ging naast en Roan Koster stapte naar voren. Scoren zou doorgaan in de beker betekenen en bij missen had DESZ nog een kans. Maar Roan bleef ijzig koel en schoot de bal hard en geplaatst binnen. Alle spelers en staf van FIT Boys vierden feest. De bekerstunt was compleet. 4e klasser FIT Boys had 2e klasser DESZ uit de beker gewipt! DESZ verliet gedesillusioneerd het veld en de staf van DESZ feliciteerde de FIT Boys-staf en vond de overwinning uiteindelijk wel terecht. FIT Boys zit nog in de koker voor de bekerloting voor de 2e knock out ronde op 17 december.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (45e Lars de Boer), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Thijs Oosting (45e Corné van den Berg, Johan Vriesema (45e Matthijs Bonnen), Julian Boom, Giel Kerssies, Stefan Eefting (75e Ivo van Ewijk), Daniël van der West (65e Roan Koster), Lars Hilberts.

Zaterdag 29 oktober speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur weer een competitiewedstrijd tegen RWF. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Riny Jansen.