UPDATE: FIT Boys teams strijden mee om de prijzen

19 mei 2019
de Webmaster

We zijn weer een week verder en voor diverse teams breken er kampioenschappen aan, zijn deze al binnengehaald en kan er dus nog bekerwinst volgen. Ook zijn er teams afgevallen op de lijst van kanshebbers. FIT Boys 2 kan geen periode meer halen en FIT Boys JO13-1 kan het kampioenschap niet meer pakken. JO15-2 kan alleen in theorie nog kampioen worden.

De kanshebbers
FIT Boys 4 speelde zaterdag gelijk tegen Smilde’94 3 (3 – 3). Nog één wedstrijd spelen en winnen en als Smilde’94 3 en BSVV 4 punten laat liggen, kan het 4e nog kampioen worden. Zal heel lastig worden….

ST Beilen/FIT Boys VR1 heeft het niet meer in eigen hand. Het won zaterdag wel met 1 – 4 van ST HOC/Valthermond VR1, maar zag concurrent Klazienaveen met 9 – 0 winnen van Sweel VR1. Het moet zelf de laatste wedstrijd winnen en hopen op een misstap van Klazienaveen VR1. Het kan nog steeds. In de beker speelt het 1 juni de finale tegen Oerterp VR1 en bij winst pakt het de Beker.

ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 heeft 3 wedstrijden minder dan koploper Drs Vijfje VR9, maar slechts 3 punten minder. Alle wedstrijden winnen (of ééntje gelijkspelen) levert het kampioenschap op. De wedstrijd van 14 mei thuis tegen Drs Vijfje VR7 eindigde in een 19 – 0 overwinning. De wedstrijd tegen nummer 3 Avanti VR2 op 28 mei is heel belangrijk.

FIT Boys JO17-1 is al kampioen door het gelijkspel tegen nummer 2 ACV JO17-3.

FIT Boys JO11-1 won zelf van Actief JO11-3 (2 – 1) en moet nu hopen op een misstap van ACV JO11-3 in hun resterende wedstrijd. Dan is het kampioenschap een feit.

FIT Boys JO9-1 is al kampioen en heeft dit zaterdag al gevierd!

Bericht van 6 mei:
Met nog 2 tot 3 competitieronden, eventueel nacompetitie en de komende bekerfinaledag op 1 juni kunnen diverse FIT Boys- en ST Beilen/FIT Boys-teams nog in de prijzen vallen en soms zelfs de dubbel pakken.

De kanshebbers

  • FIT Boys 2: periodetitel
  • FIT Boys 4: kampioenschap
  • ST Beilen/FIT Boys VR1: kampioenschap en KNVB beker
  • ST Beilen/FIT Boys zaal VR1: kampioenschap
  • FIT Boys JO17-1: kampioenschap
  • FIT Boys JO15-2: kampioenschap
  • FIT Boys JO13-1: kampioenschap
  • FIT Boys JO11-1: kampioenschap en KNVB beker
  • FIT Boys JO9-1: kampioenschap

Senioren FIT Boys
FIT Boys 1 heeft nog een paar puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen. Met nog wedstrijden tegen Nieuwleusen (10 minuten, 5 – 0 achterstand), het in degradatienood verkerende Hollandscheveld, kampioenskandidaat SVM en middenmoter Lutten moeten 3 punten voldoende zijn, maar wie weet zit er nog meer in.

FIT Boys 2 kan theoretisch nog een gooi doen naar een periode en dus nog nacompetitie halen. In de competitie speelt het niet meer mee om de hoofdprijs.

FIT Boys 3 is uitgespeeld. FIT Boys 3 kan nog wel gelijk komen in punten met de nummer 1, maar heeft een veel minder doelsaldo.

FIT Boys 4 strijd nog volop mee om het kampioenschap. Het staat samen met Smilde’94 3 bovenaan met 30 punten, maar Smilde heeft 1 wedstrijd minder. BSVV 4 zit ook nog op het vinkentouw. Zaterdag 18 mei is het Smilde’94 3 – FIT Boys 4 en kan het kampioenschap wel eens beslist worden. Het 4e heeft een beter doelsaldo.

Senioren ST Beilen/FIT Boys
ST Beilen/FIT Boys VR1 strijdt nog op twee fronten. In de competitie staat de ploeg bovenaan met als belangrijkste concurrent Klazienaveen VR1 op 4 punten en 1 wedstrijd minder. Woensdag 8 mei om 19:00 uur kan de beslissing wel eens vallen, dan is het Klazienaveen VR1 – ST Beilen/FIT Boys VR1. De bekersuccessen zijn bekend en zaterdag 1 juni speelt het team de finale in Zuidwolde tegen Oerterp VR1.

ST Beilen/FIT Boys VR2 staat laatste in de 5e klasse, maar treft louter en alleen VR1-teams. Het team heeft het lastig, maar wel gezellig.

FIT Boys & ST Beilen/FIT Boys 7×7-teams
FIT Boys 35+1 is een onervaren team, dat meer ervaren teams tegenkomt in de competitie. Het staat na 2 competitieronden laatste in de poule.

FIT Boys 45+1 staat ook laatste in de voorjaarscompetitiestand, maar de verschillen tussen de teams zijn klein en iedereen kan van iedereen winnen.

FIT Boys 45+2 heeft in het najaar het kampioenschap binnengehaald en ze staan nu keurig tweede kort achter nummer 1 VKW.

ST Beilen/FIT Boys VR3 speelt KNVB competitie en staat 4e 1 puntje achter op de nummer 2 en 3. Ook speelt het nog in een 30+ competitie, vaak op maandag of woensdagavond. Dit team groeit enorm, qua aantallen als ook op technisch en tactisch vlak, en wie weet zijn er volgend seizoen 2 7×7 vrouwenteams.

FIT Boys & ST Beilen/FIT Boys zaalteams
FIT Boys zaal 1 en zaal 3 spelen geen rol van betekenis in de 4 klasse. Ze staan respectievelijk 9e en 10e. Seizoen uitspelen is het devies.

ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 staan 3e, maar als het alle inhaalwedstrijden wint komen ze weer eerste. Het kampioenschap voor dit team, dat dit seizoen voor het eerst in de zaal speelt, ligt nog binnen handbereik.

Jeugd FIT Boys & ST Beilen/FIT Boys
FIT Boys JO19-1 staat laatste in de 2e klasse in een poule van 6. Het kan nog wel enkele plaatsjes stijgen, maar moet ook nog tegen de nummer 1 en 2.

FIT Boys JO17-1 staat 1e in de 2e klasse met 6 punten en 1 wedstrijd meer dan nummer 2 ACV JO17-3. Het kan dus nog voor dit team, het kampioenschap zou een mooie afsluiting zijn voor dit team.

FIT Boys JO17-2 speelt middenmoot in de 3e klasse en wisselt goede resultaten met mindere af. Het kan gewoon nog 1 plekje stijgen naar de 3e plek met enkele goede resultaten.

FIT Boys JO15-1 speelt 1e klasse en hoewel dit een talentvol team is, hebben ze het lastig tegen gewoon goede tegenstanders. Fysiek moet de ploeg het vaak afleggen, maar dit team kan nog wel eens gaan zorgen voor aanwas naar de prestatie-elftallen van de senioren op termijn.

FIT Boys JO15-2 kan theoretisch in de 4e klasse nog het kampioenschap pakken. Het staat 5 punten achter de nummer 1 LEO Loon JO15-3, maar de teams moeten ook nog onderling tegen elkaar.

ST Beilen/FIT Boys MO15-1 speelt 1e klasse en dat is een lastige klasse met sterke tegenstanders. Het team herbergt veel talent, maar moet nog veel leren en daar hebben ze gelukkig nog even de tijd voor. Hopelijk kunnenop termijn enkele meisjes doorstromen naar de senioren van de ST.

FIT Boys JO13-1 staat 5e in de 2e klasse, maar heeft maar 3 punten minder dan de nummer 1. Alles is nog mogelijk. Met enkele goede resultaten kan dit team ook nog maar zo het kampioenschap pakken.

FIT Boys JO13-2 staat 6e in de 2e klasse, maar het gat met de nummer 3 is maar 4 punten. Het team strijd nog voor een goede eindklassering.

FIT Boys JO12-1 speelt 8 tegen 8 op half veld en staat in de middenmoot. De top 3 is hier duidelijk een maatje te groot.

FIT Boys JO11-1 is het meest succesvolle jeugdteam van FIT Boys. In de competitie staat het 2e met 3 punten minder dan nummer 1 ACV JO11-3, maar de teams spelen nog onderling tegen elkaar. Het kampioenschap zit er nog in. En de dubbel ook nog, want zaterdag 1 juni speelt het team de finaledag in een poule van 4 tegen SGV JO11-1, Aengwirden JO11-1G en SC Stiens JO11-2. Zal het dit team lukken om ook de dubbel te pakken, net als de dames van VR1?

FIT Boys JO10-1 was voor de winterstop nog JO11-2. Het team komt makkelijker mee in de JO10-competitie. Uitslagen en standen worden in deze competities niet bijgehouden.

FIT Boys JO9-1 herbergt ook enkele talenten en dit team kiest elke week en (Wo)man of the Match. Gezelligheid en plezier wordt gekoppeld aan leren voetballen individueel en in teamverband. En dit team doet het gewoon heel goed en staat bovenaan in de competitie en zijn al kampioen. Ze zullen dit zaterdag 18 mei gaan vieren.

FIT Boys JO8-1 is de jongste jeugd in competitie. Ook hier gaat plezier en gezelligheid voor winnen en kampioen worden. Deze jonge talenten moeten het spelletje voetbal eerst in zijn puurste vorm leren en dan komt de rest vanzelf. Daar hebben ze nog tijd genoeg voor.

FIT Boys Bengels
Dit team met spelers van 4 – 6 jaar traint op woensdagmiddag van 15:00 – 16:00 uur. Bij deze jongste talenten wordt door de trainers Aljon Stahlmecke en Arjan Schepel de basis gelegd om te zorgen dat deze jongens en meisjes voetbal leuk gaan vinden en zich op latere leeftijd kunnen en gaan ontwikkelen tot waardevolle teamspelers. Maar voor nu is het vooral lol en plezier maken en genieten!