FIT Boys – The Great History (10)

1 augustus 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 10 en we gaan terug naar 4 juni 2011. Het oudste spelende lid op dit moment is 69 jaar (wordt dit jaar nog 70!), is al ruim 57 jaar lid en speelt nog steeds in FIT Boys 7×7 45+1 zijn wedstrijden. En twee weken geleden liep deze topfitte ‘youngster’ nog de 4daagse van Nijmegen en had er na 4 dagen 120 km op zitten. Petje op! We hebben het over Jan Schepel, die op 4 juni 2011, toe hij 50 jaar lid was van FIT Boys, tot Speler van het Jaar werd gekozen:

Jan Schepel meer dan terecht Voetbal van het Jaar 2011.

Hij is al ruim 50 jaar lid van FIT Boys en kwam op 12 jarige leeftijd bij de vereniging. Hij voetbalde al die jaren, zowel op het veld als ook in de zaal. Hij heeft een groen-geel hart, is lid van de donderdagochtendploeg (doet klussen op het sportpark), staat achter de bar en speelt nog elke woensdag (training) en zaterdag met FIT Boys 5 mee. Jan geniet binnen zijn 5e elftal veel respect en heel vaak worden de bewonderende woorden uitgesproken: “Ik hoop dat als ik 62 ben ik ook nog steeds zo actief voetbal!” Zijn vrouw en kinderen, schoonfamilie en kleinkinderen waren allemaal aanwezig. Hij dacht al: “Wat doet al die familie hier?”, maar kwam daar enkele minuten later achter. Spreekstalmeester Martin Datema las het juryrapport van de Voetballer van het Jaar voor en langzamerhand kwam het besef. Jan Schepel werd naar voren geroepen en ontving uit handen van Martin de Voetballer van het Jaar-prijs. En Jan reageerde bescheiden als hij is heel rustig, maar toch wel trots en nam de felicitaties van zijn teamgenoten en de rest van de FIT Boys-familie in ontvangst. Ook zijn familieleden waren maar wat trots dat Jan deze mooie prijs in de ontvangst mocht nemen.