FIT Boys – The Great History (12)

8 augustus 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 12 en we gaan terug naar 30 maart 2013. Bij FIT Boys is het dames- en meisjesvoetbal al heel lang geïntegreerd binnen de vereniging. De FIT Boys-dames speelden in een grijs verleden hoogste niveau en werden Drents kampioen in de zaal. Ook na 2000 zijn er steevast meisjes- en dameselftallen die aardig wat successen halen. Er is één speelster die tot aan de B-junioren bij de jongens speelde. Een tegenstander van toen BSVV B1 herinnerde haar nu nog: “Wat was zij goed. Dat was niet leuk om tegen te spelen. Fysiek sterk en handig aan de bal. Als ik er nog aan terugdenk. Pfffff.” We hebben het over topschutter Melany de Vries, die er in sommige seizoenen ruim 30 in legde. Het kanon is nu al enkele seizoen stil en Melany en Wiecher verwachten binnenkort misschien wel een opvolg(st)er. 30 maart 2013 deed ze maar weer eens van zich spreken, getuige dit verslag:

FIT Boys VR1 pakt belangrijke winst met wereldgoal van Melany de Vries.

(foto’s: Harmen Oldersma)

Hoewel ongebruikelijk, begint dit verslag met de wedstrijd van de Jumbo Mulder-dames. FIT Boys VR1 speelde op het geluksveld van FIT Boys 5 en had het geluk ook aan haar zijde. Ondanks een rode kaart van Niki Dekker na een half uur (en dus een uur spelen met 10 man) wist FIT Boys VR1 de overwinning te pakken. De dames wonnen met 5 – 2 van De Vogels VR1. Janine Roek en Annelotte Hilhorst scoorden elk 1 maal, Melany de Vries scoorde een hattrick (3 maal). Melany heeft lang in de lappenmand gezeten en het was maar de vraag of zij ooit weer zou kunnen voetballen. Dit seizoen pakte zij de draad weer op en liet al regelmatig zien een prima speelster te zijn die FIT Boys VR1 in aanvallend opzicht net even wat extra’s kan geven. De wedstrijd tussen FIT Boys VR1 en De Vogels VR1 was al in blessuretijd. De mannen van FIT Boys 5 en tegenstander Olde Veste 7 stonden al klaar om het veld te betreden na het laatste fluitsignaal. FIT Boys kreeg nog een vrije trap te nemen zo’n 20 meter links van het doel van De Vogels VR1. Melany nam plaats achter de bal en had al lang gezien dat de De Vogels-keeper de 1e paal afdekte. Melany raakte de bal perfect en wist toen de bal onderweg was door de lucht al dat hij doel zou treffen. Alle speelsters en het vele publiek zagen de bal lang in de lucht hangen om vervolgens in de verre kruising binnen te vallen. De Jumbo Mulder-dames vielen Melany om de nek, het publiek applaudisseerde en de topscoorders van FIT Boys 5, Marcel de Bruijn en Kees Beukema, staken hun bewondering niet onder stoelen of banken. Een zogezegde goal van de buitencategorie! Chapeau Melany! Er werd nog een mooi doelpunt gemaakt door Annelotte Hilhorst. Zij maakte met een staande omhaal ook een prachtig doelpunt en was daar de woensdag na de wedstrijd nog apetrots op. Al met al een prima prestatie van de dames van FIT Boys VR1, de Jumbo Mulder-equipe.