FIT Boys – The Great History (14)

15 augustus 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 14 en we gaan terug naar 29 augustus 2015. Waar een ‘kleine’ voetbalclub groot ik kan zijn! FIT Boys heeft op een ledenbestand van zo’n 700 (sportende) leden ruim 250 vrijwilligers (36%!) en daar is menig sportclub jaloers op. En als het dan nodig is steken de vrijwilligers en andere leden hun handen uit de mouwen. Zo ook bij de verbouwing van de FIT Boys-kantine op Sportpark Noord-West. En wat een prachtig resultaat en wat een gezellige en gemoedelijke kantine is er door deze vrijwilligers neergezet. Vele bezoekende verenigingen en ook onze buurman keken met bewondering en toch wel enige jaloezie naar het prachtige eindresultaat. En de nieuwe kantine werd met een knalfeest in gebruik genomen, getuige onderstaande verslagen:

Knap staaltje vrijwilligerswerk, heropening kantine

Topdrukte op Sportpark Noord-West afgelopen zomermaanden. Er is een prestatie geleverd door een groep vrijwilligers waar we ontzettend trots op zijn. Het was een enorme klus de twintig jaar oude kantine een opfrisbeurt te geven. Zo werd de vloer aangepakt, een nieuwe bar geplaatst en de elektrische installatie aangepakt. Investeren in gezelligheid dat is wat we willen bij FIT Boys in Beilen. Van klein tot groot kan nu heerlijk genieten na gedane inspanning. Zelfs kunstgras op de vloer in de jeugdhoek ontbreek niet, de jeugdhoek heeft een eigen ‘stadion’ en speelplaats.

Deze metamorfose is alleen realiseerbaar als je het samen aanpakt en de begroting in de gaten houdt. Naast de reservering in de begroting voor groot onderhoud zijn er diverse acties om de investeringen te bekostigen. Ook het Rabofonds en het Wildervankfonds gaven financiële middelen en we verwachten nog meer steun te krijgen van onder andere de gemeente. Ook Multimate Padding heeft meegewerkt door de materialen te leveren. De klus is volledig geklaard met vrijwilligers vanuit FIT Boys. Er zit gelukkig heel veel kwaliteit binnen de club zowel op het veld als ook bij deze klus. Een groot compliment voor de verbouwcommissie en al deze vrijwilligers is zeker op zijn plaats. FIT Boys is een vereniging waar men graag komt om samen te sporten. Nu is de kantine een fantastische plaats om ook samen even te genieten met een hapje en een drankje op een prachtig natuurlijk gelegen sportpark. Maar ook tal van andere activiteiten kunnen nu in een werkelijk prachtige kantine worden gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld de klaverjasavonden.

Maar nu is het zover, op zaterdag 29 augustus rond 19.00 uur zal wethouder Bent de heropening verrichten tijdens het openingsfeest waar iedereen voor uitgenodigd is.

Vernieuwde FIT Boys-kantine met knalfeest geopend

Nadat rond 16:30 uur de laatste bekerwedstrijden op Sportpark Noord-West waren afgelopen, stroomde de kantine en het terras lekker vol. De familie Haurissa verzorgde de catering en verkocht heerlijke saté, pasteitjes en broodjes knakworst. Rond 17:00 uur ging nog een kleine groep spelers richting hoofdveld voor een mini 4-tegen-4 toernooitje. Rond 19:00 uur opende wethouder Bent de vernieuwde FIT Boys-kantine, die al vele weken in gebruik is. Een speciaal woord van dank ging uit naar de vele vrijwilligers die weken achter elkaar keihard gewerkt hebben aan dit werkelijk prachtige resultaat. Want dat de nieuwe kantine mooi is, is wel zeker. Vele bezoekende verenigingen en supporters loven de mooie en gezellige inrichting en ook de FIT Boys-leden zijn dik tevreden met hun plekkie op sportpark Noord-West.

Na 19:00 uur kwam het feest langzaam maar tenslotte hevig op gang. De kantine en het terras zat stampvol en met de livemuziek kwam de sfeer er goed in. Er werd zelfs gedanst op de tafels, de picknicktafels buiten. En het bleef tot in de late uurtjes gezellig. Het bestuur en de aktiviteitencommissie had het piekfijn voor elkaar. Ook ’s avonds was er gedacht aan een drankje maar ook een hapje. FIT Boys kan met deze gezellig en praktische ingerichte kantine, bar en keuken weer jaren vooruit.