FIT Boys – The Great History (7)

22 juli 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 7 en we gaan terug naar 7 juni 2008. FIT Boys heeft al een 29/40 jarige traditie van seizoenafsluitingen/Familiedagen. In vroegere jaren (vanaf 1978) was er een seizoen afsluiting op De Venne, maar dat had de naam Familiedag nog niet. Het toenmalige PR-team organiseerde een wedstrijd tussen een seniorenteam en een Sterrenteam en na afloop werden de verenigingsprijzen (topscoorder, speler, journalist en keeper) uitgereikt. Daarna volgde vanaf 1989 de Familiedag, volgend seizoen voor de 30e keer. Totaal dus al 40 jaar ‘seizoen afsluiting’ historie! Een mooie traditie! Lees hier het verslag van 2008:

FIT Boys-familie sluit met gezellige familiedag seizoen af.

De FIT Boys-familie heeft onder geweldige weersomstandigheden het seizoen afgesloten met de door Spar Stevens en Fietswereld Biemold gesponsorde familiedag. De familiedagcommissie had alles tot in de puntjes perfect geregeld en er was gedurende de gehele dag van alles te doen voor jong en oud. Voorafgaand aan de barbecue werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Klaas Brouwer, speler van FIT Boys 5 en zaalteam 3, werd Voetballer van het Jaar en voetbalvrouw Liz, vrouw van André Middelbos, kreeg de Erik Jans-bokaal voor haar verslagen van FIT Boys F5 gedurende dit seizoen.

De ochtend van de familiedag werd gevuld met een toernooi voor de A-junioren tot en met de E-pupillen. De finale ging tussen Nederland en Duitsland en Nederland won met 2 – 1. Als dat geen goed voorteken is? Ook werd er nog latje geschoten. Tegen half één arriveerde er een grote witte limousine op sportpark Noord-West met aan boord de voetbalvrouwen van FIT Boys F5. Zij, tezamen met alle moeders van de F-pupillen, gingen voetballen tegen hun zonen en kregen uiteraard klop.

Om half twee werd er ook nog gevoetbald, het oude FIT Boys 3, in seizoen 92/93 nog kampioen, voetbalde tegen FIT Boys DA1 en won met 12 – 3. Tegen kwart voor twee begon op het hoofdveld het voetbalspellencircuit voor jong en oud. De jeugd tot en met de D-pupillen en de senioren aangevuld met de C- tot en met de A-junioren speelden ieder op één helft alle spellen. De vele vrijwilligers, onder aanvoering van Janneke Eising en Jannie Oostland, hadden een aantal leuke voetbalspellen uitgezet waarbij alle deelnemers zich in het zweet konden werken en streden om de eer en de eeuwige roem. Zo tegen half vier verplaatste de FIT Boys-familie zich richting het terras en kon er onder het genot van een drankje nagepraat worden.

Zo rond vijf uur nam spreekstalmeester Martin Datema het woord en werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Voetballer van jaar werd Klaas Brouwer, speler van FIT Boys 5 een zaalteam 3. Jeugdspeler van het jaar werd Robin Eising, speler van C1. De oogklep ging naar Wout Flokstra omdat hij het presteerd om ’s morgensvroeg als bestuurslid van dienst de FIT Boys-vlag op de kop neer te hangen. De Erik Jans-bokaal, de prijs voor de verslaggever van het jaar en vernoemd naar de ons helaas al ontvallen PR-kei Erik Jans, ging naar voetbalvrouw Liz, vrouw van FIT Boys F5-leider André Middelbos. Zij schreef elke week een verslag over de Heros van F5.

Na de barbecue, met heerlijk vlees van Spar Stevens, kon er uiteraard nog penalty worden geschoten op oud-eerste elftal keeper Harry Doornbos en cafehouder Bart Wiechers. En zo eindigde een heel gezellige familiedag en wederom weer een voetbalseizoen voor alle FIT Boys-leden en kan er zomervakantie gevierd gaan worden.