FIT Boys – The Great History (8)

25 juli 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 8 en we gaan terug naar 3 januari 2009. FIT Boys heeft een rijke Protos Weering historie en heeft het met name in het seizoen 2008-2009 heel goed gedaan. Toen werd de 1/2 finale bereikt en moest FIT Boys de eer van Midden-Drenthe tijdens dit grootse zaaltoernooi nog hoog houden. Een verslag van de 1/2 finalemiddag/-avond op 3 januari 2009:

WAT EEN FEEST, ESDALHAL EMMEN ‘KLEURT’ GROEN-GEEL.

FIT Boys was zaterdagmiddag/-avond massaal afgereisd naar Emmen om in de Esdalhal de verrichtingen te zien van hun FIT Boys in de halve finale van het Protos Weering Toernooi. Sportief gezien was FIT Boys een maatje te klein voor met name HODO (1 – 6) en in minder mate voor Nieuw Buinen (1 – 3), Zwartemeerse Boys (1 – 2) en Sc Erica (3 – 4). Ondanks de tegenvallende resultaten was de FIT Boys-familie vocaal duidelijk aanwezig. Samen met de HODO-supportersschare maakten zij de sfeer in de Esdalhal en er werd door beide supportersgroepen zelfs met elkaar gesupporterd bij de wedstrijden van HODO en FIT Boys. Sport verbroederd en eigenlijk is dat, na een goede prestatie, het mooiste wat er is. Bedankt HODO!

FIT Boys probeerde het deze avond wel, maar merkte dat het in deze halve finale zeer sterke tegenstanders tegenkwam. De eerste wedstrijd kwam Nieuw Buinen op 0 – 2 toen FIT Boys nog de 1 – 2 wist te maken. Er kwamen ook nog wel kansen op de gelijkmaker, maar Nieuw Buinen speelde het uiteindelijk goed uit en won met 1 – 3. De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen HODO en dat bleek de sterkste tegenstander te zijn. Het werd een kansloze 1 – 6. Na afloop trokken de beide supportersschares in de kantine naar elkaar toe en ontstonden de eerste uitwisselingen (onder andere kannen bier).

De derde wedstrijd nam FIT Boys tegen Zwartemeerse Boys de leiding (1 – 0) en leek het de eerste punten/het eerste punt binnen te halen. Helaas boog Zwartemeerse Boys de achterstand om in een 1 – 2 voorsprong en dit bleek de eindstand. HODO kon eerste eindigen in de poule, maar dan moest er wel gewonnen worden van Zwartemeerse Boys. Samen met de FIT Boys-fans werd HODO naar een 4 – 2 overwinning geschreeuwd. Vervolgens sloten de HODO-supporters aan bij de FIT Boys-fans om FIT Boys aan te moedigen bij hun wedstrijd tegen Erica. Erica kon nog voor HODO eindigen, maar dat moesten ze met ruime cijfers winnen. De FIT Boys- en HODO-fans zongen de gehele wedstrijd onafgebroken en FIT Boys wist inderdaad de schade beperkt te houden (3 – 4). Na het laatste fluitsignaal namen de HODO-fans bezit van de zaal en vierden feest. De FIT Boys-spelers bedankten het meegereisde publiek en HODO bedankte op zijn beurt de FIT Boys-ploeg en zijn fans. Er werden zelfs supporterssjaals uitgewisseld tussen beide groepen en in de Edalhalkantine was het nog lang onrustig. Wat kan sport, ondanks tegenvallende resultaten, toch mooi zijn….