FIT Boys troeft kampioenskandidaat Fc Assen af (2 – 4)

5 november 2022
Met dank aan RTV Drenthe, Onze Club.

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van interim-coach Jan Jonink speelde niet eens echt goed, maar was scherp in de duels en wederom uiterst effectief. Na 6 minuten al 1 – 0 achter. Binnen 5 minuten viel de 1 – 1 (Daniël vd West). In de 31e minuut kwam Fc Assen weer op voorsprong, maar binnen 5 minuten had FIT Boys het antwoord al weer klaar. 2 – 2 Daniel vd West. Rust. Na rust had Fc Assen het betere van het spel en had FIT Boys het lastig, maar wist in de 69e minuut voor het eerst een voorsprong te pakken (2 – 3, Jelmer van Dijk. Assist Stefan Eefting). Fc Assen begon tegen zichzelf te spelen, begon te morren en maakte verkeerde keuzes. FIT Boys counterde er lustig op los en gooide in de 81e minuut de wedstrijd in het slot. Wederom een assist van Stefan Eefting, ditmaal op Daniël vd West die ijzig koel bleef en de 2 – 4 binnenschoof en dus een hattrick maakte. En puike overwinning en FIT Boys heeft inmiddels van de top 6 vier ploegen gehad en 10 punten tegen deze concurrenten behaald. Volgende week wacht nummer 5 uit de top 6, NWVV. FIT Boys is inclusief de beker al 4 wedstrijden ongeslagen.

Fc Assen liet deze middag zien over een erg goede ploeg te beschikken, met heel veel voetbal in de ploeg en technisch zeer vaardige spelers. Daar tegen over kan FIT Boys een erg talentvolle ploeg zetten die met de nodige passie en strijd veel ploegen het heel lastig kan maken. En dat bleek deze zaterdagmiddag nog maar weer eens. Hoewel na 6 minuten de ploeg even een domper te verwerken kreeg. Bij een aanval over de rechterkant van Fc Assen kwam een uitstekende voorzet, dekte de FIT Boys-verdediging even niet kort genoeg en kopte Jarno Hamming de 1 – 0 tegen de touwen. FIT Boys bleef kalm en speelde zijn eigen spelletje in balbezit en zette druk bij balbezit van Fc Assen. Bij zo’n druk moment speelde de keeper de bal zo in de voeten van een FIT Boys-speler. Lars Hilberts kreeg de bal op links, zette prima voor en spits Daniël vd West stond op de goede plek en scoorde beheerst (1 – 1). Er ontspon zich een zeer vermakelijke wedstrijd met een technisch vaardig Fc Assen en een passievol spelend FIT Boys dat ook af en toe goede aanvallen kon plaatsen. De wedstrijd had een doelpunt nodig en die kwam, helaas voor Fc Assen. Leon Kemfers scoorde de 2 – 1. Weer kon Fc Assen niet lang genieten van deze voorsprong, weer leidde een foutje van de Fc Assen-keeper een doelpunt in. Hij liet een schot los en vanaf de keeper kwam de bal bij Daniel vd West die de bal ik de verre hoek deponeerde (2 – 2). Dat was ook de ruststand.

In de rust bleef de al niet okselfrisse Lars Hilberts in de kleedkamer en verving Stefan Eefting hem. En, na later zou blijken, deed hij dit uitstekend. Fc Assen had in de 1e fase van de 2e helft de overhand en speelde op de helft van FIT Boys. FIT Boys had het lastig en stond af en toe niet goed. Daardoor kwamen er kansen voor Fc Assen en ook wat mogelijkheden, maar keeper Niels vd West stak wederom in een uitstekende vorm en hield in de 2e helft zijn doel schoon. Op het moment dat Fc Assen dacht weer op de voorsprong te gaan komen, viel het doelpunt aan de andere kant. Stefan Eefting stond aan de basis en had een uitstekende assist op Jelmer van Dijk die koel de 2 – 3 maakte. Dit was de kampioenskandidaat niet gewend en er sloop onvrede in de ploeg en diverse spelers gingen hun eigen wedstrijd spelen. Maar FIT Boys zat er de 2e helft bovenop en leverde een bewonderingswaardige inzet en liet Fc Assen niet terug in de wedstrijd komen. De moegestreden Julian Boom en Jako van Faassen werden nog vervangen door Johan Vriesema en Giel Kerssies. Fc Assen viel aan met de moed der wanhoop en kreeg uit enkele vrije ballen net buiten de zestien goede mogelijkheden. Helaas voor Fc Assen bleek dat er op vrije trappen nog wel getraind moet worden. Deze ballen kwamen niet tussen de palen en onder de lat en dan is er ook geen kans om te scoren. FIT Boys kreeg zeeën van ruimte en counterde in de 81e minuut naar de 2 – 4. Andermaal stond Stefan Eefting aan de basis, hij speelde zijn directe tegenstander handig uit en gaf met buitenkant rechts een perfecte pass op spits Daniël vd West. Daniël kon de zestien vrij in en verschalkte de keeper uitstekend en tekende zo voor een Engelse hattrick. Fc Assen gaf het op en in de resterende tijd gebeurde er niet veel noemenswaardig meer. Deze overwinning werd terecht gevierd door FIT Boys, want dit was een hele knappe prestatie van het collectief. Fc Assen droop met de staart tussen de benen af en moet de wonden likken en er volgende week tegen Haulerwijk weer staan.

Opstelling FIT Boys: Niels vd West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Corné vd Berg, Jako van Faassen (60e Giel Kerssies), Julian Boom (60e Johan Vriesema), Matthijs Bonnen, Jelmer van Dijk, Daniël vd West, Lars Hilberts (45e Stefan Eefting).

Volgende week zaterdag 12 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen NWVV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Reiny Griemink.