FIT Boys ver onder de maat en verliest van Mussel

22 april 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging voor de verre uitreis naar Mussel om tegen de plaatselijke SV te spelen. De vraag langs de kant was “Waar traint Mussel door de week op?” Mussel legt een niet aflatende inzet aan de dag en speelt op het randje en vaak er over (‘krijgen ze rugby training?”). En als je dan een ‘Engelse’ scheidsrechter treft, dan is dat een zogezegd koofje naar de hand van Mussel. FIT Boys daar en tegen lijkt maar niet de absolute wil om te winnen op de mat te kunnen leggen en al helemaal niet 90 minuten lang. De inzet was ondermaats en dan leg je af tegen Mussel dat tot het gaatje gaat. Maar de wedstrijd begon nog wel goed voor FIT Boys. De eerste fase was nog voor FIT Boys, maar al snel werd de ploeg slordig. Veel balverlies en slechte balcontroles en dan kom je in de duels en dat is was Mussel graag heeft. Mussel ging er op sommige momenten stevig in, maar scheidsrechter Hein liet veel toe. Op de moment dat FIT Boys wel voetbalde kwam het ook gevaarlijk door en waren er mogelijkheden. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg Mussel de overhand en was met name uit spelhervattingen gevaarlijk. Niels van der West hield zijn doel schoon. Maar de goal viel aan de andere kant op het moment dat FIT Boys weer ging voetballen. Een prima aanval over links begon bij JO19-speler Koen de Vries. Hij speelde zijn man prima uit en uit de daaropvolgende aanval kreeg spits Daniël van der West de bal, sneed de zestien in en haalde uit in de lange hoek (38e 0 – 1). Dat leek de ruststand te worden, maar Mussel krijgt nog een corner. Deze wordt afgeslagen en deze afgeslagen bal komt voor de voeten van een Mussel-speler die besluit uit te halen. Geen probleem voor keeper Niels van der West, hij ligt al in de goede hoek. Maar de bal raakt en FIT Boys-rug en vliegt in de andere hoek (1 – 1). Rust.

Na de rust komt FIT Boys niet echt meer in de wedstrijd en ziet het zelfs keeper Niels van der West geblesseerd naar de kant gaan. Bij een aanval van Mussel wordt Niels binnen de 5 meter vol geraakt door een Mussel-speler en blijft liggen. Scheidsrechter Hein besluit door te laten spelen en Mussel kan uiteindelijk de bal in het lege doel schieten. Ongeloof bij het FIT Boys-kamp, maar scheidsrechter Hein laat het doelpunt staan. Alle Mussel-spelers, het publiek en de Mussel-bestuursleden na afloop zijn het met FIT Boys eens, dit doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden. “Maar wij bij Mussel zijn er natuurlijk donders blij mee, want we kunnen de punten hard gebruiken.” FIT Boys moest dus wisselen en reserve keeper Robert Haandrikman kwam binnen de lijnen. FIT Boys speelde met de moed der wanhoop, maar kreeg er maar geen grip en druk op. Bij een aantal corners in de extra tijd ging ook keeper Robert Haandrikman mee naar voren, maar het mocht niet baten. Het bleef 2 – 1 en FIT Boys moest na afloop vooral in de spiegel kijken. Het speelt nog tegen de onderste 3 ploegen, maar als er geen andere mentaliteit aan de dag wordt gelegd win je ook niet van die ploegen. We moeten maar een voorbeeld nemen aan Mussel, zij gaan wel tot het gaatje. En we moeten hopen op een ‘Nederlandse’ scheidsrechter.

Volgende week zaterdag 29 april speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Wildervank. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rene Annen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West (60e Robert Haandrikman), Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Mike Jonink, Koen de Vries (65e Jelmer van Dijk), Johan Vriesema, Julian Boom, Giel Kerssies, Jako van Faassen (80e Lars de Boer), Daniël van der West en Stefan Eefting (60e Lars Hilberts).