FIT Boys vergeet zichzelf te belonen tegen Beilen zo

20 augustus 2023
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Als er een mogelijkheid was om buurman vv Beilen zondag te verslaan, dan was het deze zaterdagmiddag. De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring was ’s morgens nog goed vertegenwoordigd op de Sportpark Noord-West Doedag en deed tal van klussen (o.a. dug outs en tribune hoofdveld schoonmaken). De ploeg speelde op het eerste kwartier na een prima wedstrijd. Had het meeste balbezit, enkele mogelijkheden en ook meerdere kansen. Maar gescoord werd er niet door de blauw-witte formatie. Dat had de zwart-gele formatie al wel gedaan, al in de 3e minuut. Toen stond het nog niet goed achterin. Linksback Koen de Vries leed balverlies op het middenveld en was achterin weg. De rechtsbuiten kon ongehinderd een voorzet geven en in de spits stond een Beilen-middenvelder volledig vrij en kopte prima tegendraads de bal tegen de touwen (3e 1 – 0). Na een kwartier spelen had FIT Boys het beter op orde en begon het beter te spelen, al leed het wel veel en onnodig balverlies. Te onrustig aan de bal en er was vaak te weinig initiatief. Er waren kleine mogelijkheden en een enkele kans. Eén daarvan was voor Lars Hilberts. Hij schoot direct uit de draai voorlangs, daar waar aannemen en goed aanleggen en betere optie was geweest. Beilen gokte op de snelheid voorin en moest het vooral van spelhervattingen hebben. Tot de rust bleef het 1 – 0.

Na de rust wisselde FIT Boys door en bracht 6 verse krachten. De Beilen-selectie was een stuk smaller met maar 3 wissels en na een blessure van oud-FIT Boys speler Daniël Götz waren er nog maar twee wissels over. En dat was te zien de tweede helft. Beilen moest vooral verdedigen en hopen dat de 1 – 1 niet viel. En die leek kort na de rust al wel te vallen. Aanvallende middenvelder Daniël van der West werd goed de zestien in gestoken, kwam één op één met Beilen-keeper Remco Vos en had de hoek voor het uitkiezen. Hij schoot recht op Remco. Weg 100% kans. FIT Boys drong meer en meer aan en ging achterin één-op-één spelen en bracht een extra spits. Marrin Strijker en Damian Swierczynski kregen mogelijkheden en kansen, maar er was in de zestien net niet voldoende precisie. Jelmer van Dijk kon de zestien in en zelf schieten, maar koos voor de pass op Damian maar die was te scherp. De staf op de bank was het met elkaar eens: “Je moet jezelf nu gaan belonen, de 1 – 1 hangt in de lucht.” Inmiddels hadden 5 spelers van Beilen al krampverschijnselen gehad en werden daarmee vaak geholpen door de FIT Boys-spelers, die fitter oogden. Beilen heeft nog maar twee keer getraind na half juni (nacompetitie) en dat was te zien. Maar het doelpunt viel niet en zo was een zwak eerste kwartier bepalend voor de uitslag. Het bleef 1 – 0 als stapte FIT Boys tevreden van het veld en moest Beilen trainer Robert Bos erkennen dat er werk aan de winkel is voor zijn team.

Opstelling FIT Boys 1e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Nick Middelbos, Koen de Vries, Jako van Faassen, Johan Vriesema, Daniël van der West, Jelmer van Dijk, Damian Swierczynski en Lars Hilberts.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Mike Jonink, Roy Woltinge, Corné van der Berg, Lars de Boer, Johan Vriesema, Lars Hilberts, Jelmer van Dijk, Damian Swierczynski en Marrin Strijker (Rick Koops maakte na een blessure ook nog speelminuten).

Volgende week zaterdag 26 augustus speelt FIT Boys de laatste oefenwedstrijd om 14:00 uur uit tegen Aduard 2000. Beilen zo oefent 24 augustus thuis om 20:00 uur tegen SVZ.