FIT Boys verliest 2e oefenwedstrijd van Raptim

23 augustus 2020

Zaterdag 22 augustus speelde FIT Boys 1 thuis zijn 2e oefenwedstrijd tegen zondag 3e klasser Raptim, die 2e zijn geëindigd in de eerder gestopte competitie. Een sterke tegenstander en dus kon FIT Boys echt even aan de bak. Trainers Otto Halmingh en Tim Seubring zagen ook weer enkele selectiespelers aan het werk die tegen SJS vorige week er nog niet bij waren en dat maakte deze oefenwedstrijd zeker nuttig. De klok stond nog niet op 1 minuut toen de bal al achter de Raptim-keeper lag. Stefan Eefting werd uitstekend diep gestuurd, omspeelde de keeper en door een meegelopen verdediger moest hij de bal nog met een sliding binnenwerken (1 – 0). Daarna dicteerde Raptim de rest van de 1e helft en kwam via prima aanvallen, maar ook door foutjes aan FIT Boys zijde, op een 1 – 2 voorsprong. Dat was de ruststand.

De meeste toeschouwers zaten nog in en bij de FIT Boys-kantine toen er direct na de rust alweer gescoord werd. Ronaldo Boom op links haalde de achterlijn en gaf de bal hard en strak voor en uit de draai kon de goed meegelopen Ruben Oostenbrink scoren (2 – 2). De 2e helft was er meer gelijkwaardigheid tussen beide partijen en kon FIT Boys ook aan aanvallen denken. Over en weer ontstonden er ook wel kleine mogelijkheden, maar geen echt grote kansen. Twee foutjes aan FIT Boys zijde leiden even zovele doelpunten van Raptim in en halverwege de 2e helft stond het 2 – 4. In het verloop van de wedstrijd veranderde deze stand niet meer en zo kon Raptim met de overwinning terug naar Coevorden. Wederom 17 selectiespelers aan het werk gezien (in twee oefenwedstrijden totaal 22 van de 38 spelers) en zo langzamerhand zullen de trainers van het 1e en 2e toe gaan werken naar een 1e en 2e selectie.

Woensdag 26 augustus om 20:00 uur oefent FIT Boys 1 thuis op veld 7 tegen SV Hoogersmilde (zondag 4e klasse) om dan zaterdag 29 augustus de eerste officiële wedstrijd thuis om 14:30 uur te spelen tegen BSVV voor de beker.

Foto’s: Ria de Vries