FIT Boys verliest nipt van sterk MSC

16 september 2023

(Foto’s: Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring trof in de laatste bekerronde MSC Meppel. Een vierde klasser die enkele seizoenen geleden de overstap van de zondag naar de zaterdag maakte. Een goed voetballende ploeg, die wel liet zien onder druk het ook lastig te kunnen krijgen. De jonge FIT Boys-ploeg bood bij vlagen prima weerstand. Behalve de eerste 12 minuten, toen gaf MSC gas en met veel positiewisselingen en hoogstaande backs maakte de ploeg uit Meppel het FIT Boys heel lastig. De net van een aantal dagen ziek teruggekeerde keeper Niels van der West keepte een sterke wedstrijd en haalde er enkele grote kansen van MSC uit. Toch was het al in de 10e minuut dat de 0 – 1 viel. Patrick van Keulen ronde een prima aanval af met een hard en geplaatst schot vanaf de rand 16. FIT Boys knokte voor wat het waard was, maar kreeg maar geen grip op de MSC-aanval. In de 12e minuut werd het 0 – 2 en moest FIT Boys oppassen voor een grotere score. Niek Kuurman ronde een prima aanval af. Vervelend was het uitvallen van Gerjan Hoogenberg, die ook niet al te fit was. Matthijs Bonnen kwam er in op het middenveld en aanvoerder Julian Boom zakte een linie terug. Vanaf dat moment stond het beter en kreeg FIT Boys meer grip op MSC. Het balbezit duurde langer en er werden een aantal prima aanvallen op de mat gelegd. Het duurde tot de 35e minuut toen FIT Boys de aansluitingstreffer scoorde. Na een prima aanval via Stefan Eefting kon Mart Oosting Damian Swierczynski goed diep sturen. In de zestien schudde hij de MSC-verdediger van zich af ging ook voorbij aan de keeper, wachtte lang maar rondde toen beheerst af (1 – 2). Op dat moment meer dan terecht, want met de druk van FIT Boys en het bij vlagen prima spel had MSC het gewoon lastig. MSC wilde aan het doelsaldo werken en dacht in FIT Boys een makkelijke prooi te treffen, maar kwam bedrogen uit. De frustratie nam toe en dat leverde MSC naast een gele kaart voor een te harde charge ook nog een praatkaart op en de MSC-trainer kreeg een reprimande van de goed leidende scheidsrechter Theo van der Heijden toen hij de FIT Boys assistent-scheidsrechter in niet al te nette bewoording duidelijke probeerde te maken dat hij het niet eens was met zijn vlagsignalen. De 1 – 2 stand werd de ruststand.

De 2e helft bleef MSC de beter voetballende ploeg, maar liet FIT Boys zien over een ongelooflijke inzet en onverzettelijkheid te beschikken. Hoewel MSC zeker nog kansen kreeg, had FIT Boys aan de andere kant ook zeker kansen op de 2 – 2. Het kon dus in het verloop van de 2e helft alle kansen op. De 1 – 3 leek op sommige momenten te vallen, maar het kon ook maar zo 2 – 2 worden. Langzaam aan vloeiden de krachten aan beide zijden weg. Er werd druk door gewisseld en met deze verse krachten probeerden beide ploegen voor meer te gaan. Met nog 10 minuten op de klok ging FIT Boys één-op-één spelen en ging Julian Boom ook mee naar voren. FIT Boys kreeg wel mogelijkheden, maar was niet zuiver in de afronding. MSC kreeg aan de andere kant alle ruimte en had met wat meer precisie nogmaals kunnen scoren. Dat gebeurde niet en zo eindigde deze wedstrijd in een 1 – 2 uitslag. Maar wel een uitslag en spel van FIT Boys kant waar de ploeg en de staf mee verder kan. MSC moest blijkbaar de bus halen, want de Meppeler staf werd niet meer gezien in de FIT Boys-bestuurskamer om de wedstrijd te evalueren.

Zaterdag 23 september start voor FIT Boys thuis om 14:30 uur op Sportpark Noord-West de competitie in de 4e klasse F met een thuiswedstrijd tegen oude bekende Hollandscheveld. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bart Zinger.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (62e Jako van Faassen), Gerjan Hoogenberg (14e Matthijs Bonnen), Mike Jonink, Corné van den Berg (73e Koen de Vries), Julian Boom, Mart Oosting, Giel Stahlmecke (62e Jelmer van Dijk), Stefan Eefting (62e Marrin Strijker), Damian Swierczynski en Lars Hilberts.